Sport 2014. augusztus 31. 18:40

Kecskeméti sikerrel zárult a Mezei Zoltán Vízilabda Emlékverseny

Képgaléria
Három serdülőcsapat részvételével augusztus 30-án rendezték meg a 15 éve edzés közben elhunyt Mezei Zoltán kecskeméti vízilabdázó emlékére szervezett utánpótlástornát a félegyházi strandon. A Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület mellett a kecskeméti serdülő csapat /KESI/, valamint a kistarcsai V. U. K. vett részt a megmérettetésen. A győzelmet a rutinos tagokból álló kecskeméti lányok szerezték meg.

A három csapat a torna keretében két körmérkőzést játszott egymással. A találkozókat 4*5 perces negyedekben bonyolították le.

A 6. Mezei Zoltán Emlékversenyen először szerepelt a kistarcsai V. U. K. Az edzőjük Valkai Ferencné, akinek a lányai: Valkai Erzsébet és Valkai Ágnes korábban több kimagasló eredményt elértek a női vízilabda válogatott tagjaként.

 

Valkai Ferencné /edző, V. U. K./:

- Kistarcsáról jöttünk a kis csapatunkkal. Ez lesz a 2. idényünk, amikor elindulunk a bajnokságban. Teljesen kezdőknek számítunk, 2003-as gyerekekkel jöttünk ide. Jó kapcsolatot ápolunk a félegyházi csapattal, ennek köszönhetően második alkalommal edző-táboroztunk itt és a Mezei Zoltán Emléktornán is elindultunk. A csapatunknak közel 30 tagja van, akik közül 15-20 fő vesz részt a bajnokságban. Félegyházán jobbak a körülmények, mint nálunk, ezért az előző idényben itt játszottuk az összes hazai mérkőzésünket.

 

A Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület vezetője, Görög Imre szerint a torna kiváló felkészülést nyújtott az ősszel kezdődő magyar bajnokságra. A félegyháziak az Országos Vidék Bajnokságban a 2000-es és a 2003-as korosztály küzdelmeiben vesznek részt.

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!