Sport 2019. december 11. 11:00

Testvérek és csapattársak

Képgaléria
Testvérek és csapattársak
Mindketten az Astra HFC kötelékébe tartoznak, a pályán és a pályán kívül is segítik egymást. Czinege Eszter (15) és Czinege Enikő (14) az Astra félegyházi csapatának húzóerői. A nagypályás és a futsal együttes korosztályos játékosai. Keményen készülnek, motiválják egymást, reményeik szerint sok szép sikert elérnek még közösen.

Kiskoruk óta a labdarúgás bűvöletében élnek. Elsőként Eszter (15) ismerkedett meg a sportággal, őt követte egy évvel fiatalabb húga, Enikő (14).

- A labdarúgást 2. osztályos koromban kezdtem el, ami annyira megtetszett, hogy később Enikő is jött velem. A nagypályát mindketten szeretjük, nagyobb szabadságot ad, többet lehet cselezni. Természetesen a futsal is közel áll hozzánk. Fejleszti a technikát és gyors gondolkodásra ösztönöz. Az Astra U-15-ös csapatának is tagjai voltunk még anno 2018-ban, amivel második helyet értünk el az országos első osztályban. – mondta el Eszter.

 

A testvérpár hozzátette: előfordul, hogy versenyeznek egymással, de mindezt egészséges keretek között teszik. Elmondásuk szerint egy év kihagyást követően egyre jobban visszaszoknak a futsalhoz, ami az eredményekben is megmutatkozik. Mindketten sok gólt szereznek. Ebben a tekintetben Enikő is nővérét követi.

- Az elején nehezebb volt a futsal. Másképp viselkedik a labda, mások a szabályok a labdarúgáshoz képest. Úgy gondoljuk, egyre jobbak leszünk. A csapattársakkal jól megy a játék. Sok edzéssel és Peti bácsi irányításával sokat fejlődünk. Gyakorlásra és szorgalomra van szükségünk.

 

Az őszi szezonban három korosztályban is pályára léptek. Az U-15-ös megyei csapat mellett az U-17-es futsal együttesben, illetve az U-19-es nagypályás gárdában szerepeltek. Télen a nagypályás bajnokság szünetel, ilyenkor csak a futsalra koncentrálnak.

 

Edzőjük, Abonyi Péter így értékelte eddigi munkájukat:

- A Czinege testvérpárral 3-4 éve tart a közös munka. U15-ben kétszer nyertek megyei bajnokságot, illetve 2018-ban Bács-Kiskun megyét képviselve megnyerték a megye válogatottak tornáját még az FTSI színeiben. Eszter és Enikő már akkor is ontották a gólokat. A lelkesedésük a futball iránt szerencsére azóta se csökkent és mindketten a mostani kiskunfélegyházi Astra alapemberei.

Eszter tipikus támadó játékos. Remek a labdaérzéke, kapu előtt jól érkezik és a cselező készsége átlagon felüli. Egy sérülés miatt közel egy év kihagyás után tért vissza a focihoz és kezdi vissza nyerni régi formáját, ami a gólok számában is észrevehető. Róla azt gondolom, ha komolyan veszi a focit és ha ehhez megfelelő szorgalom, illetve fegyelem párosul, akkor bármelyik csapat szívesen látja majd az országban. Elsősorban fizikailag kell még erősödnie ahhoz, hogy később a felnőtt csapatban is megállja a helyét. 

Enikő 14 évesen az U19 országos bajnokságban a középpályán szerepelt, illetve az U15 megyei bajnokság húzóembere, az U17-es országos futsal csapat alapembere. Minden bajnokságban több gólt szerzett már.  Mindkettő játékosra igaz, hogy az elmúlt pár év alatt több mint 100 bajnoki mérkőzés került a lábaikba. Ennek köszönhetően korosztályukban az átlagnál nagyobb rutinnal rendelkeznek, ami egyes mérkőzéseken döntő jelentőségű lehet.

 

 

Információ: Abonyi Péter

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!