Sport 2019. december 3. 09:00

Egyre többen az Astra Bozsikos csapataiban

Képgaléria
Egyre többen az Astra Bozsikos csapataiban
Az Astra HFC kiskunfélegyházi utánpótlásbázisa már a legalsó korcsoportoktól kezdve figyeli és foglalkoztatja a gyermekeket. A Bozsik korosztályok (U7, U9, U11, U13) egyre nagyobb létszámot képviselnek. A foglalkozásokat Bali Cintia irányította ősszel.

A szabadtéri Bozsik-programos rendezvények novemberben értek véget. Az Astra HFC minden korosztályban indított csapatot (U-7, U-9, U-11, U-13). A legkisebbek számára a Constantinum Óvodában heti két alkalommal tartottak foglalkozásokat, emellett folyamatosan zajlott a toborzás. Ennek köszönhetően a félegyházi létszám is megnőtt. Az U-7-ben 19-en, az U-9-es korosztályban 20 fő tartozott az egyesülethez. Bali Cintia edző a Honvéd pályán, illetve Petőfiszálláson is vezényelt tréningeket a legkisebbek számára.

Ezzel még korántsem ért véget a munka. Abonyi Péter, az Astra HFC kiskunfélegyházi alközpontjának csoportvezetője továbbra is várja a focizni, mozogni vágyó gyermekeket a csapatokba.

– A legkisebbeknek (U-7, U-9) Soltvadkerten, illetve Kiskunfélegyházán voltak Bozsikos foglalkozások ősszel. Az U-11 és az U-13 számára Kiskunfélegyházán rendeztek fesztivált, öt alkalommal. Célunk a tehetségek felfedezése, kinevelése, a játék és a mozgás megszerettetése. Mindig akad 1-2 leány, aki tehetségével kiemelkedik az átlagtól. Számukra biztosítjuk a feljebb lépési lehetőséget, a magasabb korosztályban való részvételt. Jelenleg Papp Tamarát emelném ki, aki az U-13-as korosztály mellett az U-15-ös megyei bajnokságban is játszik.

Az Astra HFC tervei között szerepel többek között az óvodai toborzás. A legkisebbeket már 5 éves kortól várják – tette hozzá Abonyi Péter.

 

 


Kép: Gubu Zoltán

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!