Helyi hírek 2014. augusztus 31. 14:00

Barátossal kötött testvértelepülési kapcsolatot Pálmonostora

Képgaléria
Barátossal kötött testvértelepülési kapcsolatot Pálmonostora
Játékos foglalkozások, harcművészeti bemutatók, amatőr néptáncosok, népzenészek előadásai, kocsikázás és főzőverseny várta a pálmonostoriakat az augusztus 30-án megrendezett falunapon. A központi ünnepségen kitüntetéseket adtak át a község közösségi munkáját kiemelkedően segítőknek, és testvértelepülési megállapodást írtak alá az erdélyi Barátos községgel.

A község központi parkjában leplezték le azt a kopjafát, amelyet 23 fős delegáció hozott barátságuk jeleként Erdélyből, Barátos településről. Ezt követően a két község polgármestere ünnepség keretében, a hivatalos okmányok aláírásával is megerősítette a kapcsolatot.

Barátos a régi Háromszék megye egyik 1500 lakosú települése, Kovászna és Sepsiszentgyörgy közelében. A két község nagyságrendje és lehetőségei közel azonosak. A testvértelepülési kapcsolat létrehozását megelőző találkozásokon éppen ezért már az együttműködés lehetőségei is körvonalazódtak. Elsők között a kulturális együttműködést, az amatőr közösségek kölcsönös találkozási lehetőségeinek megteremtését, valamint a gyermekek cserelátogatásait szeretnék megvalósítani. Ezzel együtt keresik a gazdasági kapcsolatok kialakításának lehetőségeit is – mondta el Kerestély Csaba Barátos, és Rádiné Gémes Ildikó Pálmonostora polgármestere. Mindketten megköszönték Kapus Krisztiánnak, Félegyháza polgármesterének a kapcsolat kialakításában nyújtott segítségét.

Az ünnepi programban Csenki János – aki több mint két évtizede Pálmonostora vezető testületének tagjaként szolgálta a település fejlődését - vehette át a Pálmonostoráért kitüntető címet, az ezzel járó érmet és oklevelet. A képviselő- testület közösségi munkájuk elismeréseként Hegedűs Gabriellának és Kátai Tibornak adományozott elismerő oklevelet.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!