Egészségügy 2019. december 16. 13:00

Háromszintes parkolóház épül a megyei kórháznál

Háromszintes parkolóház épül a megyei kórháznál
Hamarosan új, háromszintes, összesen 382 férőhelyes parkolóház építése indul meg a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti, Nyíri úti székhelye mellett. A fejlesztés a jelenlegi Nyíri úti külső parkoló területén, a kecskeméti székhelyű VER-BAU Parking Kft. beruházásában valósul meg.

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház valamint a VER-BAU Parking Kft. közös közleménye szerint, első lépésként a kórház területén belül két helyszínen, összesen 213 új, felszíni parkolót alakítanak ki.  Ezzel a parkolóház építése miatt megszüntetett férőhelyeket pótolja a beruházó. A két új, felszíni parkoló egyike a kórház területén belül, a főbejárat mellett lesz, használatára a kórház területén belül eddig is érvényes szabályok vonatkoznak majd. A másik új felszíni parkolót a Csabay Géza körút felől létesítik, használata ingyenes lesz. Ebből a parkolóból a gyalogosforgalom a mentőbejárat felől közelítheti majd meg a főépületet, ahol a kórház a legközelebb eső, biztonságos bejáratot jelöli ki közlekedésre – írta meg a a hiros.hu.

A beruházás háttere

Évek óta feszítő probléma a megyei kórház körüli parkolási helyzet. Az intézménynek az elmúlt időszakban jelentősen bővült az ellátási területe. A hivatalos adatok szerint emellett a Kecskeméten mért gépkocsihasználat két év alatt 30 százalékkal növekedett. A rendelkezésre álló 204 férőhelyes – a kórházi dolgozók és a látogatók között megosztott – parkoló az igényeket rég nem tudja megfelelően kiszolgálni. A beruházást megelőző felmérések azt mutatták, hogy a vendégek részére fenntartott mintegy száz parkolóhelyen naponta több mint ezerkétszáz gépkocsi fordul meg. A kórház fenntartója ezért nyílt pályázatot hirdetett a Nyíri út – Csabay Géza körút kereszteződésénél egy parkolóház megépítésére és az azt körülvevő terület rendezésére. A pályázatot a VER-BAU Parking Kft. nyerte el, akik első lépésként a kórház területén belül két helyszínen, összesen 213 új parkolót alakítanak ki.

A kórház kifejezett kérése volt, hogy a parkolóház építése során megszüntetett parkolókat pótolja a beruházó. Ezzel az engedélyezéshez nem kötött fejlesztéssel váltják ki a jelenlegi kapacitást, amely parkolók a kórház területén belül a parkolóház átadását követően is rendelkezésre állnak majd a dolgozók és látogatók számára.

Az új parkolók alakítása napokon belül elkészül. Több parkolási lehetőség lesz a telephelyen belül a főbejárat mellett, illetve kialakítanak a Csabay Géza körút felől is egy új parkolóterületet. A Csabay Géza körút felőli oldalon kialakított új parkoló használata a kórház vezetésének döntése értelmében az építkezés idejére ingyenes lesz. Az újonnan nyitott parkolóból a gyalogosforgalom a jelenlegi mentőbejárat felől közelítheti majd meg a hotel épületet, ahol a kórház a legközelebb eső, biztonságos bejáratot jelöli ki közlekedésre. A változtatások a Rendelőintézet használatát, nyitva tartását nem érintik.

Az ütemezés szerint a kórház udvarán most kialakított parkolókat néhány napon belül birtokba vehetik a dolgozók és a látogatók, így a jelenlegi Nyíri úti parkoló területét le lehet zárni és elkezdődhet a közművek szükséges áthelyezése.


Fotó: kmk.hu
 

Kövessen minket a Facebookon is!