Kultúra 2019. december 10. 13:00

Félegyházi kórus nagy sikere Aradon

Képgaléria
Félegyházi kórus nagy sikere Aradon
A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa idén is részt vett az aradi Kölcsey Egyesület által az aradi Kultúrpalotában szervezett adventi hangversenyen. Az idei rendezvény különlegességét az adta, hogy ez alkalommal szólalt meg először koncert keretében a Pécsi Orgonakészítő Manufaktúra által létrehozott, nem rég elkészült hangverseny orgona, amelyen mindnyájunk örömére a Szózat szólalt meg először, ennek hangja kísérte a művet előadó egyesített kórus énekét.

A műsor első felében orgonaművek hangzottak el a kolozsvári Miklós Noémi és a budapesti Németh Zsuzsanna orgonaművészek előadásában, majd a budapesti Divertimento kamarazenekar adott elő egy-egy Respighi és Corelli művet.

A műsor második felében került sor a kórusok fellépésére. Az igen lelkes nézősereg vastapssal köszönt meg minden produkciót, de a legnagyobb sikere a félegyházi együttesnek volt, amely Szatmári Imre vezetésével adott elő többek között Kodály, Bartók, Kelber kórusműveket, zongrán kísért Bolla Julianna. Fellépésük utolsó műsorszáma, John Rutter Angyalok éneke című alkotása annyira tetszett a Kultúrpalota teljes földszinti és erkélyi ülőhelyeit megtöltő több mint hatszáz főt számláló közönségnek, hogy nem akarta őket leengedni a színpadról, megismételtette a darabot, azzal együtt, hogy az adventi hangverseny műsora igen hosszúra nyúlt, a mű elhangzásakor már több mint két és fél órája tartott. Büszke lehet Kiskunfélegyháza város a Zenebarátok Kórusára.

Piroska Katalin


Fotó: Kurunczi Ferenc
 

Kövessen minket a Facebookon is!