Helyi hírek 2019. december 11. 13:00

Bajnokságom története – Kelemen Patrik 10/I

Bajnokságom története – Kelemen Patrik 10/I
– November 9-én indultam a budapesti dr. Katolay Kálmán Bajnoki gépíróversenyen 10.osztályos tanulóként, és kategóriámban első helyen végeztem. Az ide vezető út számomra könnyű, ugyanakkor kételkedéssel teli volt. Elég sok szabadidőmet töltöttem, illetve töltök ma is a billentyűzet előtt, így nem csoda,hogy rutinnal kezelem azt – sokak szerint tehetségesen.

Ezt a tehetséget informatika tanárom vette észre először az általános iskolában, de sajnos nem volt ismeretünk, információnk arról, hol, hogyan lehet versenyezni, ezért nem tudtam senkivel összemérni képességemet. Tanár úr ajánlotta nekem a PG-t. Én mindig szerettem az informatikát, így hát bejelöltem egyedül ezt az intézményt, és nagy reményeket fűztem ahhoz, hogy bekerüljek, ami nagy örömömre, sikerült. Új élet nyílt ki előttem; kilencedikes fejjel bementem az első gépírás órámra, ahol Csenkiné Bihal Mária tanárnővel azonnal méréssel indítottunk, hogy kiderüljön ki, mennyire tehetséges. Én remekeltem a legjobban, és kaptam az ajánlást egy versenyre, de sajnos nem gondoltam át kétszer, és lemondtam.

Utána fél évig csak sodródtam az árral, amikor jött egy következő mérés, és kaptam egy második ajánlatot, amire igent mondtam: így 9. osztályosként indulhattam a 2019-es tavaszi tanulói versenyen. Ezt az iskolában on-line kellett megírni, ezen a versenyen a kategóriámban országos harmadik lettem. Az őszintét megvallva, nem szerettem otthon a megmérettetésekre gyakorolni, de idővel rájöttem hogy megéri, hiszen hatalmas előny lehet az életben, főleg az adatbevitel terén. Ez év nyarán világbajnokságra is mehettem volna az olaszországi Szardínia-szigetre, de túl későn kaptam észbe, és már nem volt lehetőségem felkészülni; azóta tudom, eddigi legrosszabb döntésemet hoztam. Ez volt tehát a kilencedikes tanévem, és most itt vagyok tizedik osztályban.

A tanulói verseny harmadik helyéről felkerültem a csúcsra, a bajnoki versenyen országos első lettem. A két verseny között jelentős az eltérés: a bajnoki verseny 30 perces másolása a fővárosban, idegen környezetben – minimum elvárásként a percenkénti 250 leütést tartva – merőben más volt, mint a helyben írható tanulói verseny rövidebb, könnyebb, 10 perces produkciója. Nyertem, és legyőztem magam, a bizonytalan énemet; köszönöm a bizalmat és a biztatást! Izgatottan várom a következő versenyt, amit még 10. osztályos diákként írok tavasszal az iskolában, s titkon remélem a 2021-ben rendezendő világbajnokságra eljutást is. Köszönöm a versenylehetőséget, ma már örülök, hogy részese lehetek egy nemes küzdelemnek.

Kelemen Patrik

 

Kövessen minket a Facebookon is!