Helyi hírek 2019. december 12. 07:30

Karácsonyváró ünnepségen köszöntötték a nagycsaládosokat

Képgaléria
Karácsonyváró ünnepségen köszöntötték a nagycsaládosokat
Félegyházán minden évben karácsony közeledtével köszöntik a város legifjabb polgárait, a nagycsaládosokat, akik három vagy több gyermeket nevelnek. 2019-ben Kiskunfélegyházán 221 újszülöttet, valamint 202 nagycsaládot köszönthetett a művelődési központ színháztermében Balla László alpolgármester a város nevében. Az apróságoknak és szüleiknek a zeneiskola csengettyűsei és diákjai adtak egy kedves kis műsort.

– Mindannyian egyetértünk abban, hogy gyermekeinkkel megszépülnek az ünnepek, újra átéljük gyermekkorunk meghitt pillanatait, és a karácsonyi csodát. Gyermekeink repítenek vissza a mese világába, ahol minden lehetséges, ahol az idő nem rohan, ahol a Mikulás mindenki barátja. Az ember, aki nem csak saját magáért él, az tud igazi harmóniát teremteni belső világában, saját lelkében és a maga környezetében. Ahol harmónia, béke és szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatokra épülő családot lehet teremteni, amely érzelmi, lelki közösséget, élményt nyújt. Úgy érzem, hogy csak így tudjuk az otthon melegét valósággá, megélhetővé tenni, ami végig kíséri egész életünket és mindig megadja számunkra a megújulás lehetőségét.

A megújulás, a változás itt, a szemünk előtt történik, hiszen mindannyian, akik itt vannak a teremben, láthatják, hogy a jövőt építjük. Egy XXI. századi szép, családbarát várost – Kiskunfélegyházát. Nem magunknak építjük, szépítjük, hanem az önök karjaiban ülő gyermekeknek. Városvezetésünk mindent megtesz azért, hogy ne csak a múlt örökségére, hanem az általunk megteremtett értékekre is büszkék lehessenek utódaink. Parkokat, játszótereket építünk, ezzel is erősítjük Kiskunfélegyháza lakosságmegtartó erejét – mondta Balla László üdvözlő gondolataiban.

s. r.


Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!