Sport 2019. december 15. 15:00

Ezüstérem a felnőtt ökölvívó magyar bajnokságon

Képgaléria
Ezüstérem a felnőtt ökölvívó magyar bajnokságon
Kiválóan szerepelt a Budapesten megrendezett felnőtt női ökölvívó magyar bajnokságon Sáfrán-Szalai Mónika (25), a Papp László Ökölvívó Akadémia félegyházi versenyzője. Mónika hosszú kihagyás után tért vissza az ökölvíváshoz és immár többgyermekes anyukaként szerzett ezüstérmet +81 kilogrammban. Felkészítő edzője: Ramocsa Sándor.

Hosszú időt követően ismét érmet szerzett félegyházi bokszoló az országos magyar bajnokságon.

Sáfrán-Szalai Mónika (25) a Papp László Ökölvívó Akadémia igazolt versenyzőjeként indult el. Edzője Ramocsa Sándor, aki 2019 májusa óta tart edzéseket a Papp László Ökölvívó Akadémia versenyzői részére a Honvéd Sporttelep ökölvívó termében.

Ramocsa Sándor régebb óta jó kapcsolatot ápol a hajdúszoboszlói Papp László Bokszakadémiával és a KHTK Ökölvívó Szakosztályából való kiválását követően ennek színeiben vezet edzéseket.

A tréningeket 10-14 fiatal látogatja. Hétfőn, szerdán és pénteken 16:30-tól várja a 8 és 17 év közötti gyermekeket a Honvéd Sporttelep ökölvívó termében.

A termet a Félegyházi Térségi Sportiskola üzemelteti. A bérlését és használatát a KHSE, a karate egyesület és a Papp László Ökölvívó Akadémia közösen oldja meg.


A magyar bajnoki ezüstéremről Sáfrán-Szalai Mónika (25) tartott élménybeszámolót:

– Hosszú kihagyást követően tértem vissza a ringbe. Gyerekvállalás után többgyermekes anyukaként álltam újra edzésbe. Sikerült jól szerepelnem, az elődöntőt nagy fölénnyel nyertem meg. A fináléban ugyan alulmaradtam, de ennek ellenére elégedett vagyok. A felkészülést tovább folytatom.

A Papp László Ökölvívó Akadémia távlati céljai között szerepel a félegyházi ökölvívás újbóli fellendítése. Korábban számtalan magyar bajnoki és diákolimpiai sikert értek el városunk bokszolói. Ehhez támogatókat és lelkes fiatalokat keres az egyesület – mondta el Ramocsa Sándor.

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!