Helyi hírek 2019. december 13. 08:30

Olaszországi gyakorlaton jártak a mezgések

Képgaléria
Olaszországi gyakorlaton jártak a mezgések
Szakmai gyakorlaton vett részt idén ősszel a Mezőgazdasági Szakiskola 16 tanulója és 6 tanára az Erasmus+ program keretében az olaszországi Sondaloban. Élelmiszeripari technikusok, húsipari technikusok, gazdák és lovászok közül választották ki azokat a szerencsés tanulókat, akik betekintést nyerhettek Olaszország kultúrájába, iskolai életébe és a szakmai gyakorlat mindennapjaiba.

Az élelmiszer-technikus és a hentes tanulók a szálláshelyet biztosító iskolának a konyháján, pékségében tevékenykedtek. A gazdák és a lovászok helyi gazdaságokban, kertészetekben szerezhettek tapasztalatot. A gyakorlatok nem csak munkával teltek, több alkalommal is voltak a diákok üzemlátogatáson. Megtekinthettek egy hűtőházat, ahol korszerű technológiával válogatták és csomagolták a különböző alma fajtákat. Egy pékségben tett látogatás alkalmával megtudhatták, hogyan készül egy tradicionális péksütemény a bisciola. Végül, de nem utolsó sorban egy helyi tejüzem életébe is bepillantást nyerhettek, ahol kiváló minőségű gyümölcs joghurtokat készítettek.

Kulturális programon ellátogattak Bormioba, bejárták a város legszebb részeit, nevezetességeit. Bebarangolták Milánót, ahol megnézték a Milánói-dómot, a Galériát, a Sforzesco kastélyt, majd szabad programon vehettek részt, amelyen a legnépszerűbb egy 3 emeletes édességbolt és a Ferrari üzlet megtekintése aratta a legnagyobb sikert. A 3 hetes szakmai gyakorlatról a diákok és kísérőik fáradtan, de élményekkel teli tértek haza. Az iskolában egy előadáson osztották meg tapasztalataikat diáktársaikkal, valamint büszkén mutatták Europassos bizonyítványukat, amelyet a szakmai gyakorlatról kaptak.

 

Kövessen minket a Facebookon is!