Sport 2019. december 13. 11:15

Astra játékosokkal volt sikeres a válogatott

Astra játékosokkal volt sikeres a válogatott
Amint arról már beszámoltunk nagyszerűen szerepelt a magyar női felnőtt futsal válogatott az elmúlt időszakban. Ősszel kétszer is legyőzte a szerbeket, legutóbb pedig a csehországi visegrádi Nemzetek Tornáján diadalmaskodott a házigazdák mellett a szlovákokat is megverve. A szövetségi kapitány Dombó János mellett három Astrás játékos, Ganczer Hajnalka, Beke Adrienn és Urbán Anett volt tagja a válogatottnak. Előbbi csapatkapitányként két gólt is szerzett a szlovákok ellen.

Az ostravai sikerrel tette fel a teljesítményére a pontot a magyar női felnőtt futsal válogatott. A szlovákokat 7-3-ra, míg a cseheket 4-0-ra győzte le, így megnyerte a visegrádi Nemzetek Tornáját. A magyar fölényben az Astra játékosok oroszlánrészt vállaltak. Urbán Anett és Beke Adrienn most mutatkozott be a válogatottban, Ganczer Hajnalka pedig Varga Adél hiányában első alkalommal vezette csapatkapitányként győzelemre a csapatot.

Az Astra Kiskunfélegyházi Bulls eközben a női futsal NB I-et is vezeti, így a félegyházi együttes játékosai sikerekkel feltöltődve várják a bajnoki folytatást.


Ganczer Hajnalka csapatkapitány értékelése:

Nagyon boldog vagyok, hiszen azzal a céllal utaztunk Csehországba, hogy megnyerjük a Visegrádi tornát, és ez sikerült is. Azt gondolom méltóképpen képviseltük Magyarországot és városunkat, Kiskunfélegyházát. Az Astrából 3 játékos kapott meghívót a jelenlegi keretbe: Urbán Anett, Beke Adrienn és jómagam. Valamilyen szinten mindegyikünk számára különleges alkalom volt ez a mostani. Hiszen előbbiek számára ez a torna jelentette a debütálást a magyar válogatottban, én pedig (Varga Adél hiányában) életemben először csapatkapitányként vezethettem győzelemre a csapatot. Óriási érzés volt, egy nagy álmom vált valóra.

Plusz örömöt jelentett számunkra, hogy Beke Adri a csehek ellen szerzett gólt, én pedig a szlovákok ellen tudtam kétszer is eredményes lenni.

Nagyon büszke voltam a lányokra, hiszen mindkét mérkőzésen magabiztos játékkal múltuk felül ellenfelünket, szebbnél szebb gólokat szerezve. Fölényünket jól mutatja, hogy a torna legjobb játékosát és a legtöbb gól szerzőjét is mi magyarok adtuk Kota Gabriella, illetve Horváth Viktória személyében. Sok olyan dolgot valósítottunk meg, amelyeket a korábbi és a mostani összetartásokon is gyakoroltunk. Ez jó előjel lehet a későbbiekre, hiszen januárban újabb megmérettetés vár ránk Ukrajnában még nehezebb ellenfelekkel szemben.

Addig viszont marad a bajnokság, ahol szeretnénk minél eredményesebben szerepelni, tovább öregbítve az Astra és a város hírnevét.

Kép: Archív

Információ: Ganczer Hajnalka

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!