Helyi hírek 2019. december 19. 16:00

Utazások az eTwinning világában

Képgaléria
Utazások az eTwinning világában
Folyik a munka az eTwinning projektekben a Kiskunfélegyházi József Atiila Általános Iskolában. Legújabb projektjük a skóciai Dundee egyetem egyik tanártréner kollégájának szervezésében zajlott, ezúttal az 5. A, 7. A és 8. A osztályosok részvételével.

Egy karácsonyi üdvözlő dalt tanultak meg énekelni és a Makaton (egy egyszerűsített jelnyelv) használatával elmutogatni. A dalt magyarul is és angolul is rögzítették, majd a projekt egy közös felületére töltötték fel, hogy a többi résztvevő ország gyerekcsoportjai is hallják és lássák. A jelnyelv mindenkinek segít a megértésben. Elmondásuk szerint nagyon jó volt együtt dolgozniuk, sokat nevettek, míg a jeleket megtanulták. A végére minden szépen kikerekedett.

Egy másik projektben a negyedikesekkel saját készítésű karácsonyi képeslapokat küldtek 14 európai országba és ugyanennyit kaptak: Máltától Portugáliáig. A gyerekek nagyon élvezték, amikor közösen próbálták elolvasni a különböző nyelveken kapott karácsonyi üzeneteket. Érdeklődve fedezték fel a hasonló és eltérő vonásokat az egyes nemzetek karácsonyi szokásai között.

 

Kövessen minket a Facebookon is!