Helyi hírek 2019. december 22. 10:00

Az ember, aki a fenyőfákért él

Képgaléria
Az ember, aki a fenyőfákért él
Azt mondják, a XXI. században már nem is a foglalkozása határozza meg az embert, hanem az a tevékenység, amelyet igazán szívvel-lélekkel tud csinálni. Ez az, ami a mindennapi rohanó szürke életből még bárkit ki tud ragadni.

Karácsony táján mindenkinek eszébe jutnak a fenyők, és sokan abba is belegondolnak, hogy ezek a növények honnan érkeznek az árusokhoz vagy éppen a lakásunkba. Az év egyéb időszakaiban viszont a leggyakoribb, hogy csak simán elrohanunk egy fenyő, vagy bármilyen más növény szépsége mellett. Valahogy természetesnek vesszük, hogy vannak. Az csak ritkán jut eszünkbe, hogy ha a köztereinken lévő fákról vagy virágokról beszélünk, szinte mindegyik növény szépsége mögött emberek állnak.

Ilyen ember, a tereket, utcákat széppé tevő, ezzel a közösséget saját kezével építő ember Görög János is, aki Petőfiszálláson él. A ma már nyugdíjas kertész több tucat fenyőt és számos rózsatövet adományozott már a településnek. Az elültetett növényeket, idejét és pénzét nem kímélve gondozza a köztereken. Karácsony táján persze szívesen árulja fenyőfáit földlabdával, hiszen így munkájának gyümölcse, vagy talán stílszerűbben tobozai majd újabb kerteket, tereket díszíthetnek.

A jó példa ragadós, így szívesen ajánljuk bárkinek, hogy támogassa Görög János munkáját azzal, hogy egy szép fát vásárol. A számunkra apró befektetés segít egy embernek abban, hogy újabb terek szépülhessenek meg. És ki tudja, lehet, az embernek közben még a kertészkedéshez is megjön a kedve. De ha csak a bejglit majszoljuk egy élő fa lombjai mellett, már azzal is mindenki nyert. 

H. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!