Sport 2020. január 2. 12:00

Futással búcsúztatták az évet - eredményekkel

Képgaléria
Futással búcsúztatták az évet - eredményekkel
Az év utolsó napján hagyományosan, immár 28. alkalommal rendezte meg jótékonysági szilveszteri futóversenyét a Jogging Plus Sportegyesület. Az eseményen ezúttal is a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák javára gyűjtöttek. A “Zárjuk együtt az évet egy jó cselekedettel! Támogassuk futva az óvodás gyermekeket!" mottóval megtartott versenyre ezúttal is sokan gyűltek össze. Kicsit és nagyok egyaránt futócipőt húztak. A futótávok előtt Simon Hajnalka tartott bemelegítő edzést. A legkisebbek szülői segítséggel 200 métert teljesítettek, míg az alsósokra 600 méter várt nemenként és korcsoportonként. A gyermekeket Balla László alpolgármester indította el pezsgődurranással. A felnőttek hagyományosan 2200 métert futottak, őket a verseny díszvendége, Boronkay Péter paralimpikon rajtoltatta el. A szilveszteri futás ezúttal is jó hangulatban zajlott, a versenyt követően tombolahúzásra és eredményhirdetésre került sor.

A rendezvény célja az egészséges életmód népszerűsítse és a futás örömeinek megismertetése volt korra, nemre tekintet nélkül. Az előző évhez hasonlóan egyben jótékonysági futás is volt, mivel a nevezési díjak és a felajánlások 100 százalékban a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák eszközeinek bővítésére, fejlesztésére fordítódnak.

A “Zárjuk együtt az évet egy jó cselekedettel! Támogassuk futva az óvodás gyermekeket!" mottóval megrendezett eseményen a csípős hideg ellenére mintegy 700-an álltak rajthoz, több százan szurkoltak és lelkesítették a futókat.

A futamokat a rendezvény védnökei, Balla László alpolgármester, Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője és a díszvendég, Boronkay Péter Multisport Triathlete - para-triatlonista, riói paralimpikon, többszörös világ- és Európa-bajnok a hagyományokhoz hűen pezsgőpukkanásos starttal, majd a kamionduda hangjával indították.

Az óvodások 200 métert, az általános iskolások alsósai 600 métert és a Szilveszteri jótékonysági távon indulók 2200 métert futottak egy fantasztikus és lelkes közönség előtt.

A futamok indulása előtt közös bemelegítést tartott Simon Hajnalka, a Jumping Fitness – Kiskunfélegyháza edzője.

A pöttömök, óvodások és alsós iskolások a befutást követően Ani-Corn Kft. felajánlásaként ANI-GÖMB csemegét, a TESCO támogatásaként sportszeletet, illetve a sikeresen távot teljesítő legkisebbek befutóérmet kaptak. A célban minden résztvevő a Félegyházi Tej Kft. képviselőjétől Túró Rudit, joghurtot és jegeskávét vehetett át.

Az eredményhirdetéskor a díjakat az óvodásoknak Boronkay Péter paralimpikon, az 1. osztályosoknak Tarjányiné Dobák Nóra, az NT Kft.  Kunsági Éden kereskedelmi igazgatója, a 2. osztályosoknak Szász Attila, a Fornetti Kft. képviselője, a 3. osztályosoknak Virág Sándor, a Félegyházi Tej Kft. képviselője, a 4. osztályosoknak Lajosné Horváth Lívia, a Nor-Bike Kft. ügyvezetője, a szilveszteri jótékonysági táv győzteseinek pedig Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezető igazgatója adta át.

A díjazás után a nevezésekből és a helyszínen vásárolt támogatói jegyekből befolyt 289.000 forint adományt Balla László alpolgármester adta át Csányi Editnek, a Kiskunfélegyházi Napközi Otthonos Óvodák intézményvezető-helyettesének.

A sportesemény zárásaként a sok támogató felajánlásának köszönhetően a futók rajtszámai és támogatójegyek tombolasoroláson vehettek részt. A Nor-Bike Kft. által felajánlott fődíj, egy gyermek kerékpár Bodor Boglárka ceglédi versenyzőhöz került, aki elmondta, hogy már visszatérő résztvevője ennek az eseménynek.

A rendezvény sikeréhez nagymértékben hozzájárultak az egyesületben sportoló gyermekek szülei önzetlen segítségükkel!

A gazdag befutócsomagot és a versenyt támogatta:

Ani-Corn Kft, Atlasz Gym, Center Gym, City Pizza and Döner House, Dél-100 Kft. Nagykereskedelmi Raktáráruház, Desperado Söröző és Étterem, Domokos István fodrász, dr. Kovács Mátyás, Egészségfejlesztési Iroda – Kiskunfélegyháza, Fábián Cukrászda Kávézó, Félegyházi Közlöny, Félegyházi Tejüzem Kft., Félegyházi Termál Parkfürdő, Fornetti Kft., Hideg Norbert – méhész, Hungary Meat Kft., Juhász Ital és Édesség Diszkont – Horváth Z. u., Juhász Kft., Juhász Papír-Írószer, Jumping Fitness Kiskunfélegyháza – Simon Hajnalka, Kis Virág, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Kiskunfélegyházi Polgárőr Egyesület, Koch's Torma Kft., Kószó Orsolya, Kunvill Kft., László Gumiszervíz Kft., Magyarvíz Kft. – Primavera Ásványvíz, Mindszenti Lászlóné, Mirtusz Sütöde, Móra Ferenc Művelődési Központ, Nor-Bike KFT, NT Kft. – Kunsági Éden, Orchidea virágüzlet, Otthon Étterem, Páll Fűtéstechnika Kft., Patyi Papír, Írószer, Nyomtatvány, Profi Csokiszolárium Stúdió, Pub Pizzéria, Rádió 1, Rádió Smile FM 89,9 MHz – Kiskunfélegyháza, Rollsped Kft., Szikra-Vill Kft., Szuperinfó, TESCO Kiskunfélegyháza, Varázskuckó Ajándéküzlet és Galéria.


Minden résztvevőnek gratulálnak és köszönik Kiskunfélegyháza lakosságának támogatását!

Eredmények kategóriánként, nemenként:
Óvodás lány – 200 m

1. helyezett Szabó Hella
2. helyezett Such Tímea
3. helyezett Nagy Nóra Zorka


Óvodás fiú – 200 m
1. helyezett Rekedt – Nagy Zoltán
2. helyezett Horváth Tamás
3. helyezett Czinege Vince


1. osztály lány – 600 m
1. helyezett Volentér Viktória
2. helyezett Tóth Vivien
3. helyezett Kovács Kitti

1. osztály fiú – 600 m
1. helyezett Tóth Dániel
2. helyezett Kovács Bence
3. helyezett Varga Zsombor


2. osztály lány – 600 m
1. helyezett Szunyi Léna
2. helyezett Rádi Georgina
3. helyezett Olál Marcényi Judit


2. osztály fiú – 600 m
1. helyezett Berta Botond
2. helyezett Szendrei Patrik
3. helyezett Kovács Ádám


3. osztály lány – 600 m
1. helyezett Takács Luca
2. helyezett Bíró Lili
3. helyezett Fábián Johanna


3. osztály fiú – 600
1. helyezett Szerencsés – Fekete Dávid
2. helyezett Gulyás Barna
3. helyezett Virág József Ábel


4. osztály lány – 600 m
1. helyezett Hajdú Petra
2. helyezett Szórád Hanna
3. helyezett Karsai Hédi


4. osztály fiú – 600 m
1. helyezett Vincze Bálint
2. helyezett Kovács Mátyás
3. helyezett Gilion Gergely


Szilveszteri jótékony táv 2200 m női – 14 év alatti
1. helyezett Papp Laura
2. helyezett Csontos Dóra
3. helyezett Varga Médea


Szilveszteri jótékony táv 2200 m férfi – 14 év alatti
1. helyezett Trungel-Nagy Zalán
2. helyezett Kaszap Bence
3. helyezett Szabó Bence Márk


Szilveszteri jótékony táv 2200 m női
1. helyezett Fricska Anna
2. helyezett Gecse Eszter
3. helyezett Oláh Marcényi Zsófia


Szilveszteri jótékony táv 2200 m férfi
1. helyezett Trungel-Nagy Kolos
2. helyezett Tóth Szilveszter
3. helyezett Bense Marcell


Legidősebbek: Dr. Rádi Imre (1940) - Kiskunfélegyháza és Tabajdi József (1941) - Kiskunhalas

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!