Helyi hírek 2014. szeptember 2. 08:00

Mammográfiai emlőszűrés Félegyházán

Képgaléria
Mammográfiai emlőszűrés Félegyházán
A népegészségügyi program keretében a Kiskunfélegyházán élő 45-65 éves hölgyek részére tartanak emlőszűrést a MaMMa Zrt. közreműködésével szeptember 11-ig.

A mammográfiás szűrővizsgálat segítségével elérhető a korai felismerés és kezelés. A csúcstechnikájú digitális készülék nagy felbontású, korszerű technikával működik, ezért a legkisebb elváltozásokat is feltünteti a röntgen képen. A képet a memóriájában tárolja, így a következő szűréskor már nem kell az előző leletet magával hoznia a páciensnek. A kiértékelés két szakorvos által az eddiginél sokkal gyorsabb ütemben történik, mert a felvételek digitális úton kerülnek továbbításra a szakorvosokhoz. Nagyon érzékeny készülék, minimális a mellre gyakorolt nyomás, ezért mondhatni fájdalommentes a vizsgálat.

Aki betöltötte a 40. életévét és nincs konkrét panasza, valamint legalább egy év és egy nap eltelt az előző mammográfiás vizsgálata óta (ha volt egyáltalán), a háziorvostól kérhet beutalót a szűrőbuszra, vizsgálatra, de időpontot is kell egyeztetni a szűrőbuszon, vagy a fenti telefonszámon. A lelet postán történő kiküldése érdekében kb. 490,-Ft-ot szíveskedjen magával vinni a szűrésre!

Kérik a hölgyeket, hogy saját érdekükben vegyenek részt a szűrővizsgálaton! Amennyiben nem tud megjelenni a behívólevélen szereplő időpontban, új dátumot kérhet személyesen a szűrőbuszon, vagy a 06-30/257-2836-os telefonszámon.

A szűrőbusz nyitvatartási ideje: 8 és 12, valamint 12:30 és 16:30 között.

A szűrés helye: Kiskunfélegyháza, sportcsarnok parkolója.

Kövessen minket a Facebookon is!