Egészségügy 2020. január 5. 16:00

Jótékony tetkósok a kórházban

Jótékony tetkósok a kórházban
Átadták a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti újszülött részlegének azt a 850.000 forint támogatást, amelyet a 2019. októberben, Kiskunfélegyházán megrendezett jótékonysági tetoválófesztiválon gyűjtöttek. Az összegből – kiegészítve azt – 1, 6 millió forint értékű, tűszúrás nélkül működő, sárgaságmérő készüléket vásárolt az intézmény.

Az adományt Papp Anett, főszervező, A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány „anyukája", elnöke, és a fesztivál ötletgazdája, Kertész-Farkas János, félegyházi tetoválóművész adta át dr. Kelemen Edit részlegvezető főorvosnak a kórházban.

Az újszülöttkori sárgaság természetes, de mindenkinél más mértékű, ezzel a készülékkel vénaszúrás nélkül tudjuk megmérni
 ismertette a készüléket dr. Kelemen Edit főorvos.  Ez egy fotometria alapú készülék, tehát vérvétel nélkül működik, az újszülöttek vénáját mentjük ezáltal vele.

A Southern Tattoo & Custom Fest elnevezésű jótékonysági rendezvényt már második alkalommal rendezte meg A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány, a Plain-Rock Egyesület és a Hellwolf Tattoo Kiskunfélegyházán. A tavaly előtti, és a tavaly őszi nagy érdeklődésre való tekintettel ezúttal a városi sportcsarnokban. A hagyományteremtőnek szánt rendezvény bevételét a szervezők minden évben gyermekek gyógyíttatására szeretnék fordítani, idén a kecskeméti kórház újszülött osztályának ajánlották fel a szervezők.


 Számos édesapa tetováltatja magára gyermekének talplenyomatát, és büszkén mutatják nekünk is  mesélte dr. Kelemen Edit főorvos asszony.  Ez is mutatja, hogy a zord külső érzékeny lelket takar.

Van egyfajta sztereotípia a tetovált emberek felé, de a mi rendezvényünk éppen ezért más, hiszen családi rendezvény, színes programokkal és emellett nem mellesleg jótékonysági  mondta Papp Anett.  Az őszi fesztivál kísérő témája egyébként sokak örömére a Rockabilly volt. A mintegy 20 tetoválóművész versenye mellett többek között piercingezés, hajtetoválás, sminktetoválás, barber és pin-up show, épített motorok kiállítása és amerikai autós felvonulás, gyermekprogramok, valamint koncert is várta az érdeklődőket.

Nagyné Szigeti Dóra
 

Kövessen minket a Facebookon is!