Hirdetés
Helyi hírek 2020. január 9. 08:00

Újabb országos dózsás sikerek

Képgaléria
Újabb országos dózsás sikerek
Országos első helyezést ért el a Dózsa iskola 7. osztályos, 4 fős csapata a HEBE Kft. szervezésében még tavaly megrendezett őszi angol csapatversenyen, „Autumnin the English Speaking Counties” címmel.

Az egyfordulós levelezőverseny célja az volt, hogy a versenyzők megismerkedjenek az országismereti feladatokon keresztül az angolul beszélő nemzetek őszi ünnepeivel, szokásaival, időjárásával és elmélyítsék szókincsüket a témakörökben.

A csapat tagjai voltak: Sinkó Emma, Kis-Fekete Lili, Kovács Nikolett és Vilmányi Hanna. A Nemcsok Patrik és Tarjányi Szabolcs alkotta 2 fős csapat 10. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Pintér Anna.

A Rákóczi Emlékverseny országos döntőjében 6. helyezést ért el a szintén 7. évfolyamosokból álló dózsás csapat. A verseny során a diákok kreatív történelmi és irodalmi feladatok segítségével bővítették tudásukat II. Rákóczi Ferenc életével, történelmi szerepével kapcsolatban. A csapatverseny a kreativitás mellett olyan 21. századi kompetenciák fejlesztését is céljául tűzte ki, mint a problémamegoldás és az együttműködés.

A csapat tagjai: Sinkó Emma, Juhász Dóra, Zoboki Botond, Vidéki Vencel. Felkészítő tanár: Drozdik Márta.

 

Kövessen minket a Facebookon is!