Kultúra 2020. január 9. 10:00

Hét kórus énekelt együtt vízkereszt ünnepén

Képgaléria
Hét kórus énekelt együtt vízkereszt ünnepén
Tizennegyedik alkalommal rendezték meg az Éneklő Félegyháza című kórusfesztivált az Ótemplomban.

Hét kórus részvételével immár tizennegyedik alkalommal rendezték meg az Éneklő Félegyháza című hangversenyt hétfőn, vízkereszt ünnepén a félegyházi Sarlós Boldogasszony templomban. A vízkereszti városi kórusfesztivált ezúttal is a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete szervezte. Elfogadta az egyesület meghívását a Batthyány Lajos Általános Iskola Kicsinyek Kórusa Nagyné Mészáros Erika vezényletével, a Batthyány iskola Nagykórusa Kis-Fekete Vilmos vezényletével, a Platán Utcai Általános Iskola kórusa Sárkányné Seres Katalin vezetésével, a Szent István Kórus Fazekas Tamás vezetésével, az Ótemplom kórusa Vili Balázs vezetésével, a Palestrina Kamarakórus és a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa Szatmári Imre vezényletével - adta hírül a baon.hu.

A megnyitón elhangzott: a fesztivált azzal a céllal hívták életre, hogy szereplési és bemutatkozási lehetőséget biztosítson a városban működő énekkarok számára. Hogy tanulhassanak egymástól az énekesek és karvezetők, illetve hogy az együtt éneklés csodálatos élményében lehessen része az előadóknak és a hallgatóságnak.

Rónaszéki Gábor az Ótemplom plébánosa köszöntőjében hangsúlyozta, vízkereszt napján mi is szeretnénk ajándékot adni Jézusnak és egymásnak is. – Nem tudom, hogy a napkeleti bölcsek vagy a pásztorok énekeltek-e? De hogy a Szűzanya biztosan énekelt a kis Jézusnak, abban biztos vagyok. Mert az ének, a zene csodálatos dolgokat tud létrehozni. Így például közösséget, jó hangulatot, a szív melegségét.

Ezért fontos minden évben ez a közös öröméneklés, hogy a szívünket fölemeljük Istenhez, hogy a lelkünket felvidítsuk, hogy megtapasztaljuk az együttlét és a közösség örömét és így valóban osztozzunk a karácsony üzenetében, minszerint egy nagy családba tartozunk és, hogy közösen kell ezt a világot szebbé, jobbá és boldogabbá tenni – hangsúlyozta a plébános.


Fotó: Vajda Piroska - Petőfi Népe
 

Kövessen minket a Facebookon is!