Helyi hírek 2020. január 11. 16:00

Lakossági fórumot tartottak a Bankfaluban

Képgaléria
Lakossági fórumot tartottak a Bankfaluban
Lakossági fórumra várta a Bankfalui városrész lakóit a Veled a Városunkért Egyesület január 9-én, az óvodában. A fórumon Kis-Szeniczey Kálmán és Nagy Lajos önkormányzati képviselők az orvosi rendelő áthelyezéséről, illetve a városrészt érintő valamennyi problémáról kérték a hozzászólásokat, véleményeket.

A fórum megkezdése előtt Kis-Szeniczey Kálmán elmondta, hogy ez az év első lakossági fóruma. Az egyesület negyedévente valamennyi városrészben tart ilyen jellegű találkozót, ahol lehetőség nyílik az aktuális problémák megbeszélésére.


Az orvosi rendelővel kapcsolatosan elmondta: – Nem lehet tudni pontosan, hogy mi a baj a Kamilla Patika mellett működő orvosi rendelővel. Nem kaptak olyan információt, hogy ezzel az épülettel gond lenne, a rendelő működésével kapcsolatosan bármilyen probléma felmerült volna. Több mint 20 éve a lakosság megelégedésére működött. Az egyetlen érvként azt hozta fel a testületi előterjesztés, hogy magánkézben van az épület.

Szerintünk sokkal fontosabb szempont az, hogy az orvosi rendelő működtetéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételek adottak, van megfelelő orvos és műszerek is rendelkezésre állnak, az ingatlan az egészségügyi, a szociális és a higiénés elvárásoknak is megfelel. Nem beszélve arról, hogy a városrészben nagyon sok idős embert és gyereket kell ellátni, akik nehezen tudják megoldani utazásukat az egészségügyi központba. A környék lakói épp ezért aláírásgyűjtési akcióval próbálják megmenteni orvosi rendelőjüket. Már kb. 600-650 aláírást sikerült összegyűjteni – tette hozzá a képviselő.

A hozzászólók problémaként jelezték azt is, hogy a Félegyházi vízfolyás csatornáját az elmúlt időszakban alaposan kitisztították, ám a törmeléket, a biomasszát ott hagyták, ami fertőzésveszélyt is jelenthet.

Többen kérték azt is, hogy a városrész közterein ne engedjenek meg újabb építkezéseket, őrizzék meg a már meglévő zöldfelületeket.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!