Sport 2020. január 15. 17:45

Évet értékeltek a Koppány Íjászok

Képgaléria
Évet értékeltek a Koppány Íjászok
Évzáró összejövetelt tartottak a Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai még december 21-én, Kerecsen. A hangulatos baráti beszélgetésekkel egybekötött szombat estén összefoglalták 2019 eseményeit is.

2019-ben 10 éves lett az egyesület, amely év a megújulás és a feltöltődés esztendeje volt. Szervezetileg és a versenyzés terén is biztos lábakon állnak, amelyen változtatni nem szabad, támogatni és tovább építeni viszont igen. Gazdag programsorozaton vettek részt tavaly, ízelítőül néhány:

  • 53 versenyen vettek részt
  • részt vettek a Te Szedd akcióban
  • a majálison több ezer embernek nyújtottak lehetőséget íjászkodni
  • részt vettek a Dél-100 KFT. családi napján, több céges rendezvényen színesítették a programokat
  • áprilisban a Kiss Tanyán a Dél-Alföldi Régió és az ország több régiójából meghívott íjászok baráti összejövetelét tartotta Dinnyés Gyula, ahol mintegy 150 íjász vendégeskedett
  • tavaly is megszervezték évi rendes Koppány kirándulásukat: Budapesten, a Parlamentben és Szentendrén, a Skanzenben töltöttek egy napot.
  • 2019. augusztusban nagyszabású, intenzív íjásztáborban edzettek, ami az OB NB felkészítője volt. Eredménnyel, mert Sárkány Szabina OB bajnok lett.
  • ősszel Tordán jártak, erősítve az egyébként is nagyon jó testvérvárosi kapcsolatot. Tordán aktív és meghatározó részesei voltak a Koppányok egy középkori történelmi forgatag rendezvénynek. Most januárban az egyesület vezetője, Dinnyés Gyula álma valósul meg egy erdélyi magyar közösség támogatása révén, ápolva a magyar őskultúrát az íjászat segítségével. 


53 versenyen 161 érem született, ebből 72 arany, 43 ezüst, 46 bronz. 

Emellett íjászaik közül sokan szereztek versenyminősítést is.

A legaktívabb versenyző Koppányok voltak, 25 versenyen Szeibert Imre, 24 versenyen Bicskeiné Csányi Mária, 23 versenyen Zoboki Botond, 22 versennyel Fetterné Nagy Tünde, Fetter Tamás és Balanyi Sándor.

Elkezdték a 2020-as évet, jelenleg gőzerővel készülnek a Tűzmadár versenysorozat szervezésére, amelynek első állomása február 23-án, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban lesz. 

Kis Mónika

 

Kövessen minket a Facebookon is!