Kultúra 2020. január 24. 15:00 Forrás: Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár

A bók világnapján...

A bók világnapján...
Január 24-e a bók világnapja. A bók eredetileg meghajlással kísért tiszteletadást jelentett, átvitt értelemben pedig azt nevezik bóknak, amikor valaki valami dicsérőt, kedveset mond a másiknak. A bókolás világnapja, amely nagyszerű alkalmat nyújt arra, hogy egy kicsit kedveskedjünk valakinek.

A világnapot egy holland férfi, Hans Poortvliet találta ki, aki vallja: „Egy őszinte és személyes bók nem kerül semmibe, hatása mégis óriási lehet". Célja, hogy ez a nap az év legpozitívabb napja legyen.
Ahhoz, hogy csatlakozzunk a bókolás világnapjához nincs szükségünk csupán odafigyelésre, kedves szavakra és mosolyra. A világnap kitalálója hangsúlyozza, hogy míg a Valentin-nap, a nők nemzetközi napja hangsúlyosan kötődik a kereskedelemhez, addig
a bókolás világnapján nem az ajándékokkal, hanem a szavakkal való kedveskedésre buzdít.



Fontos, hogy a bókolás világnapján őszintén dicsérjünk meg valakit, ne csak azért mondjunk valamit, mert világnap van, hanem azért, mert azt komolyan gondoljuk. Igen, ehhez le kell tennünk a telefont, észre kell vennünk másokat és oda kell figyeljünk rájuk.

 

Kövessen minket a Facebookon is!