Helyi hírek 2020. január 28. 12:00

Közgés győzelem a 24 órás logisztikai versenyen

Képgaléria
Közgés győzelem a 24 órás logisztikai versenyen
A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma 1/13/LK osztályos tanulóinak „100-as csapata” Kratochil Nóra, Krepsz Gréta és Ragács Viktória nyerték meg a kecskeméti Neumann János egyetem idei 24 órás logisztikai versenyének projektfeladat részét, míg az összesített versenyben csapatuk a harmadik helyet szerezte meg. Sikerükért logisztikai szakmai utat nyertek Stuttgartba, gratulálunk!

A verseny nevében, 24 órás, benne van különlegessége, hiszen az elméleti ismeretek, a gyakorlati alkalmazási képesség és a kreativitás mellett komoly állóképességre, fizikai és mentális kitartásra is szüksége van a résztvevő csapatoknak és kísérő tanáruknak.

A versenynap fő feladata mindig egy valódi – céges – komplex raktárvezetési feladat megoldása, idén a Duvenbeck Kft. (diákjaink egyik duális képzőhelye) adta a feladványt.

Jó gondolat ez, mert a teljes szaktudást méri, az elméleti tudás mellett az alkalmazási készséget, a győzni akarást és az eredményes csapatmunkára képességet is. Nagyon hasznos alkalom, mert összeköti a versenyző középiskolákat, a szervező egyetem és a környékbeli nagy logisztikai központok szakembereit. Így egy helyen találkozhatnak a legkorszerűbb iparági gyakorlatot képviselő nagyvállalatok, a képző intézmények és a legfontosabbak, a jövő ígéretei, a ma még duális gyakorlatukat töltő fiatalok.

A Közgé egyik legfontosabb értéke, célja az, hogy valódi, mérhető, alkalmazható, konkrét állásajánlatban forintosítható tudást nyújtsunk tanulóinknak. Olyan fiatalok nevelésére törekszünk, akik képzettségük, vállalkozói készségük és küzdeni akarásuk birtokában bárhol és bármikor megállják a helyüket. Akik később sikeres felnőttként kötődnek közösségükhöz, városukhoz, sikeres vállalkozóként, vállalati, közigazgatási szakemberként tovább gazdagítva azt.

A Közgés diákokat felkészítő és kísérő Tóthné Mezei Mária tanárnő, aki lelkesedésével és kitartásával folyamatosan fejleszti iskolánk logisztikai szakképzését, öt csapatot, 15 diákot vitt a megyei döntőbe. A fiatalabbakon kezdve: kedves Görög Krisztián, Garai-Szabó Lia, Pap Dániel, Csitári Nóra, Józsa Balázs, Szabó Dominik, Tarjányi Petra, Vörös Andrea, Turi Vivien, Kratochil Nóra, Krepsz Gréta, Ragács Viktória, Gál Tamás, Fődi Viktor, Urbaniczky Krisztián köszönjük a kiváló teljesítményt és a kitartást, büszkék vagyunk rátok!

Bánki Horváth Mihály
gyakorlati oktatásvezető

 

Kövessen minket a Facebookon is!