Helyi hírek 2020. január 29. 08:00

A saját ruhájukat is elajándékozzák az út végén

Képgaléria
A saját ruhájukat is elajándékozzák az út végén
Néhány nap múlva indul a félegyházi Meizl Ottó nagy utazása. 4. alkalommal vág neki a Bamako rallynak terepjárójával. Ezúttal útitársa Oszvald Marika Kossuth-díjas színművésznő lesz, aki már gondosan előkészítette az élelmiszert, a szükséges ruházatokat, és minden olyan felszerelést, amire szükség lehet útközben. A mintegy 8000 kilométeres út számos afrikai országon vezet keresztül.

2020-ban minden eddiginél messzebbre viszi a futam a résztvevőket, egészen Nyugat-Afrika szívéig. Az útvonal kihívásokkal lesz teli. A rally történetében először Guineába és Sierra Leónéba is ellátogatnak.

Ottóék a hivatalos, pénteki rajtnál korábban elindulnak. Teszik ezt azért, mert így elérik azt az olaszországi kompot, amivel eljuthatnak Marokkóba és elkerülik azt a közel 3000 kilométeres utat, ami csak autópályán történne.

Afrikába érve kórházakat és iskolákat is meglátogatnak, a gyerekeket megajándékozzák. Az autó ugyanis tömve lesz ajándékokkal, amit már jó ideje összegyűjtöttek. Nagyon sok instant levesport kaptak egy kecskeméti gyártól. Több ezer tollat is visznek magukkal, az Operett Színház dolgozói pedig sok-sok játékot gyűjtöttek. Egy félegyházi hölgy, amikor tudomására jutott, hogy Ottó indul a versenyen, több száz mézeskalácsot sütött ajándékként. Terveik szerint az út végén saját ruházatukat is elajándékozzák, és repülővel jönnek haza.

 

Kövessen minket a Facebookon is!