Helyi hírek 2020. január 28. 16:00

Felvételi tájékoztató a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban

Képgaléria
Felvételi tájékoztató a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár évek óta meghirdeti a középiskolások hetét, amelynek keretében idén is segítséget kíván nyújtani a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára, egyebek mellett a január 28-án megszervezett FELVI-tájékoztatóval.

Az előadáson Bukta Péter, az Oktatási Hivatal osztályvezetője elmondta, hogy ma már csak elektronikus úton bonyolítható le a felvételi eljárás, valamint olyan fontos alapfogalmakról is tájékoztatást adott, mint az alapképzés, osztatlan mesterképzés, felsőoktatási szakképzés. Felhívta a figyelmet fontos határidőkre. A felvételi kérelem elküldésére például február 15-én éjfélig van lehetőség, és ez a dátum jogvesztő hatályú, vagyis az eddig be nem adott felvételi kérelem a későbbiekben már nem pótolható. Bukta Péter kiemelte: érdemes minél hamarabb ismerkedni az internetes felülettel. Regisztráció szükséges, ez után megtörténhet akár előzetesen az adatok rögzítése, esetleges igazolások, dokumentumok feltöltése. Február 20-áig az adatok hitelesítésére van szükség, amely két módon lehetséges: elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, vagy a felvi.hu, e-felvételi menüpontból egy adatlapot kinyomtatva, amit aláírva, postai úton kell eljuttatni. 

Április 19-én újra kinyit az e-felvételi, akkor ismét ellenőrizhetők lesznek az adatok, és lehetőség nyílik dokumentumok pótlására is. Jelentkezés visszavonására, illetve a sorrend módosítására július 9-éig lesz mód. A ponthatárokat július 23-án hirdetik ki.

Az előadó hangsúlyozta: a felvételi eljárás során a sorrend fontos, az legyen az első helyen, ahol ténylegesen szeretné a diák a tanulmányait folytatni. Az előadás végén szó esett még a ponthatárokról, és az emelt szintű érettségi fontosságáról a felvételi eljárásban.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár középiskolások hetének programjai között szerepel január 29-én, szerdán 16 órától A vizuális világon túl című játékos érzékenyítő tréning. Az előadó Kis Adelina pszichológus és az Egészségfejlesztési Iroda néhány munkatársa lesz.

Z. A.


Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!