Sport 2020. január 30. 14:00

Eseménydús, sikeres évkezdés a Koppányoknál

Képgaléria
Eseménydús, sikeres évkezdés a Koppányoknál
A 2020-as év első versenye január 12-én volt Dunaújvárosban, a Skorpió Íjász Team szervezésében. A Bánki iskola tornatermében, Scorpion Winter Challenge elnevezésű verseny jellege örömíjász volt, történelmi sziluettekkel, lőlapos célokkal és 3D állatokkal. Színesítette a küzdelmet több trükkös cél is. Kiskunfélegyházát 4 fő Koppány íjász képviselte.

Mindenki nagyon összeszedetten szépen "harcolt". 600 pontból mindenki legalább 80%-os eredményességet ért el. Senior kategóriában 480 ponttal 80%-os teljesítménnyel Bicskeiné Csányi Mária, első helyezett lett! A fiúk közül Kis Csaba ért el legtöbb pontot, azaz 508 pont 84,6 százalékkal 11., Boldog Bence 498 pont 83 százalékkal 13., és Szeibert Imre 491 pont 81,8 százalékkal 16. helyezést ért el.

Következő, nagyszabású programunk 2020. január 17-19-án volt az Erdélyi Tordán. Az egyesület vezetőjének, Dinnyés Gyulának régi vágya valósult meg, egy erdélyi magyar közösség támogatása révén, ápolva a magyar őskultúrát az íjászat segítségével. A testvérvárosi Tordai cserkészcsapattal 2019 őszén ismerkedtünk meg, a testvérvárosi kapcsolat program keretében, akkor fogalmazódott meg az együttműködés gondolata. Ez a gondolat valósággá vált, és a Tordai Jósika Miklós cserkészcsapat 4 db íj, 20 db vessző és 6 db vesszőfogó adományban részesült. Természetesen a felszerelések használatához szükséges oktatást is megkapták a cserkészek és vezetőik, ezután egy jó hangulatú íjászkodás kezdődött a résztvevő Koppányok segítségével. Majd a jövő terveinek szövésével végződött a találkozás.

Ezen a hétvégén a
Koppányok csapata ellátogatott a Parajdi sóbánya versenyére is. A versenyen öt fővel vettünk részt, Dinnyés Gyula egészségi okok miatt edzőként, Kis Mónika viszont segítő kisérőként volt jelen. A verseny 28 célos és két lövéses, ami jó hangulatban, remek íjászokkal, csodás környezetben a föld alatt zajlott. Következő eredmények születtek:

Felnőtt férfi TR kategória:

Balanyi Sándor 10. hely 316 pont
Szólya Imre 14. hely 300 pont
Szeibert Imre 15. hely 295 pont

Senior női TR kategória:
Bicskeiné Csányi Mária 6. hely 254 pont

Felnőtt férfi HB kategória:
Kis Csaba 11. hely 232 pont

Az utat Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata segítette.

Január 26-án Tótkomlósra látogatott a Koppányok két ígéretes utánpótlás versenyzője Zoboki Csenge és Zoboki Botond. A verseny jellege 3D Teremíjász Verseny volt, és a DAR 3D Bajnokság díjátadója. A kétfordulós remek versenyen Zoboki Botond 2019 DAR 3D versenysorozat bajnoka lett, és a napi verseny gyermek fiú PB-HB II. helyezettje.
Zoboki Csenge TR-RB gyermek lány kategória I. helyezettje. Mindkét versenyző kifejezetten fegyelmezetten, kellő összpontosítással és magabiztosan lőtte végig a napot.

Januárban a Koppányok összes sportolója beszerezte a sportorvosi engedélyeket és a versenykártyákat, erősen készülnek a 2020-as év verseny időszakára. Emellett folyamatosan szerveződik az új versenysorozat, a Tűzmadár VS, melynek első állomása 2020. február 23-án lesz a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

Kis Mónika
Koppány íjász

 

Kövessen minket a Facebookon is!