Helyi hírek 2020. február 4. 11:00 Forrás: origo.hu

Ítélet a csecsemőjét is megerőszakoló félegyházi férfi ügyében

Ítélet a csecsemőjét is megerőszakoló félegyházi férfi ügyében
Felvételeket készített a saját gyerekeiről, akiket meg is erőszakolt egy kiskunfélegyházi férfi. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellene a Kecskeméti Törvényszéken, ahol 12 évre ítélték. A pedofil apának sok volt ez a büntetés, ügyvédje fellebbezett az ítélet ellen. 

A férfi 2013 és 2018 között gyermekpornót tárolt a számítógépén. A vádirat szerint ehhez bárki hozzáférhetett. Emellett a nevelése alatt álló gyerekekről is készített ilyen felvételeket. Ennél viszont sokkal súlyosabb vád az, hogy egy 11 évnél fiatalabb gyereket és a saját csecsemőjét is megerőszakolta.

A pedofil nem tagadta, hogy mindezeket megtette. Már az előkészítő ülésén bevallotta, amit a bíróság elfogadott. Első fokon 12 év börtönre ítélték, ráadásul a szülői felügyeleti jogát is megvonták tőle.

A férfi sokallta a büntetést, ügyvédje enyhítésért fellebbezett. A másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint az elsőfokú ítéletben kiszabott büntetés arányos. A jogerős, végleges ítéletet a Szegedi Ítélőtáblán hozzák majd meg. 


Fotó: illusztráció - Northfoto
 

Kövessen minket a Facebookon is!