Helyi hírek 2020. február 7. 09:00

Idén is kiállító a Mezgé a budapesti Mangalica Fesztiválon

Képgaléria
Idén is kiállító a Mezgé a budapesti Mangalica Fesztiválon
Visszatérő vendég a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a budapesti Mangalica Fesztiválon, amelyet idén február 7-e és 9-e között rendeznek meg a Szabadság téren.

A fesztiválra a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületében lévő termelők kapnak meghívást. A szervezők abból a célból álmodták meg a rendezvényt, hogy a mangalicatenyésztők kapjanak egy olyan lehetőséget, ahol be tudják mutatni a kiváló minőségű termékeiket, valamint, hogy képet kapjanak a magyar őshonos fajtáról. A mangalicasertés nem olyan szapora, lassabban hízik, jóval drágább a hizlalása, előállítása és így a termékek is. A húsok jobb minőségűek, magasabb a szárazanyagtartalmuk, élvezeti értékük is nagyobb.

Az iskola minden évben a saját tangazdaságában tenyésztett, saját takarmány által hizlalt mangalicából előállított termékeket árusítja az eseményen, ezekből az élelmiszerekből lehet nevezni különböző kategóriákban termékversenyre.

Rózsa Pál igazgató elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy a tavalyi évben a Mezgé hússajt kategóriában első helyezést ért el, 2018-ban pedig szárazkolbászuk és a májasuk ért el dobogós helyezést.

– Nagyon nagy dolog, amikor egy iskola a termelőszféra rendezvényén, versenyében ilyen kiváló eredményeket tud elérni. Azt gondolom, ez is mutatja, hogy iskolánkban mennyire jó kezekben van a következő hentes nemzedék képzése – mondta el lapunknak az intézményvezető.

 

Kövessen minket a Facebookon is!