Helyi hírek 2020. február 6. 14:00

Zárul a megye legnagyobb Zöld város beruházása

Képgaléria
Zárul a megye legnagyobb Zöld város beruházása
Január 31-én megkezdődött a Zöld város projekt műszaki átadása, 30 napon belül minden hibát és hiányosságot pótol a kivitelező – tudtuk meg Csányi József polgármestertől.

Már javában tart tehát az egy hónapos műszaki átadás-átvételi folyamata, ami azt jelenti, hogy megtörténnek a szükséges javítások, az öntözőrendszer beüzemelése. A kivitelező 3 év garanciát vállalt, tehát az időközben felmerülő problémákat folyamatosan javítani fogják. Nagy izgalommal és kíváncsisággal várjuk a telepített, mintegy félmillió növény, közöttük több tízezer virághagyma szárba szökkenését.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat így ír Félegyháza és a megye új büszkeségéről:

Új korszak Kiskunfélegyháza életében – Véget ért a nagyszabású városmegújítás

A 21. század és az egyre súlyosbodó klímaváltozás komoly követelmények elé állítja a városokat, ha fenntarthatóan, környezettudatosan és családbarátan szeretnének működni. Mindennek Petőfi Sándor szülővárosa, Kiskunfélegyháza maximálisan megfelel most, hogy a megye legnagyobb zöld város beruházása befejeződött.

Az egyedi megoldásokon alapuló kivitelezésnek köszönhetően nagymértékben növekedtek a köz- és zöldterületek, javult azok minősége, parkosítottak és automata öntözőrendszert építettek ki. A felhasznált építőanyagoknál és a kiválasztott növényeknél nagy hangsúlyt kapott a fenntarthatóság, így hangulatos, ökológiailag kedvező közösségi terek várják a családokat.

Megújultak a járdák, energiatakarékos térvilágítást kapott a belváros. Jelentősen átalakult a főtéren, illetve a környezetében a közlekedési rend. Fejlesztették a városi piacot is, amely a kapuk cseréjét, valamint a tejcsarnok felújítását tartalmazta.

Az új városközpont kialakítása erőteljes gazdaságélénkítő hatással bír és hozzájárul a népesség helyben tartásához, hiszen egy klíma- és családbarát, valamint környezettudatos városban szívesebben települnek le vállalkozások, vernek gyökeret és töltik el szabadidejüket a lakosok.


Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!