Helyi hírek 2014. szeptember 3. 18:10

Nehéz a tábortól búcsút venni

Képgaléria
Nehéz a tábortól búcsút venni
Nagyon jó volt minden. Délelőtt táncoltunk, délután kézműveskedtünk. Batikoltunk, nemezeltünk, gyöngyöt fűztünk és népi játékokat is tanultunk – újságolta lelkesen Kósa Borbála, amikor az első Padkaporos Néptánc és Kézműves Táborban szerzett élményeiről kérdeztük. Kátai Tibor táborvezető azt emelte ki, hogy a gyerekek a korosztályi különbség ellenére a közös tánctanulás és kézműves foglalkozások során összekovácsolódtak, éppen ezért nehéz a válás, de jövőre újra találkozhatnak.

A tábor zárásakor a gyerekek megmutatták szüleiknek kézműves remekeiket és egy táncos produkciót is előadtak. Megköszönték Kósa Edinának és Mócza Józsefnek a foglalkozásokban nyújtott segítséget, a szponzoroknak pedig az ételekben, italokban nyújtott támogatást.

Kátai Tibor arról számolt be a szülőknek a záráskor, hogy kicsit félve kezdtek hozzá a szervezéshez, mert Kiskunfélegyházán első alkalommal hirdettek ilyen programot. A jó tapasztalatok azonban arra adtak biztatást, hogy jövőre is összeverbuválják a tánctanulásra vágyó fiatalokat. Az időponton azonban változtatnak, nem halasztják a nyári szünet utolsó hetére, hanem már júniusban megnyitják a tábort.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!