Sport 2020. február 10. 14:00

Kiváló eredmények a szabadfogású birkózóversenyen

Kiváló eredmények a szabadfogású birkózóversenyen
Kiváló eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi birkózók a délkelet-magyarországi régió szabadfogású területi bajnokságán. Négy megye 24 csapata mérette meg magát Mezőberényben, az elmúlt vasárnap. A félegyháziak öt aranyérmet szereztek, továbbá négy ezüstöt és egy bronzot, így tíz versenyző jutott tovább az országos döntőre. Örvendetes, hogy a 12-13 éves korosztály számára kiírt versenyen három 11 éves fiatal is kiharcolta a továbbjutást, ráadásul Hideg Balázs az első helyen. További érdekesség, hogy a fiúk között egy kislány, Rácz Anasztázia a dobogó második fokára állhatott fel a tízfős súlycsoportjában.

Bajnokok: Bátyai Dorián 76 kg, Bárány-Almási Tamás 54 kg, Czakó Zoltán 63 kg, Hideg Balázs 32 kg és Karádi Roland 58 kg.

Ezüstérmesek: Borto Dominik 76 kg, Makra Benjámin 35 kg, Rácz Anasztázia 54 kg és Tapodi Norbert 50 kg.

Bronzérmes: Csillag Zalán 32 kg.

A fiatalabb korosztály egy külön versenyen is próbálkozhatott, ahol a következők állhattak dobogóra: Hideg Zita 35 kg-ban a fiúk között, Nagy Máté a 38 kg, Tapodi Norbert az 54 kg-osok között első, Hideg Balázs 32 kg-ban második, A három bronzérmes: Bárány-Almási Bianka szintén a fiúk között az 50, Csillag Zalán a 32 és Rácz Illés 42 kg-ban.

A csapat felkészítői: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András, Polyák Dániel és Gyöngyösi Gergő.

 

Kövessen minket a Facebookon is!