Helyi hírek 2020. február 12. 10:00

Félegyháziak a Budapest-Bamako ralin

Képgaléria
Félegyháziak a Budapest-Bamako ralin
Január 31-én elindult a Budapest-Bamako ralin a kiskunfélegyházi Szalamandra Kétéltű Kutató-Mentő Alapítvány csapata, amelynek tagjai: Hegyi Manszvét, Turcsányi Zoltán, Tajthy Ákos és Kárpáti Rita.

Az út nemcsak a versenyről és a kalandról szól, hanem a magukkal vitt iskolai felszereléseket, ruhákat is szeretnék a rászorulók között szétosztani. Tapasztalataikról, élményeikről a közösségi oldalakon és az internet segítségével folyamatosan beszámolnak az értük aggódó itthoniaknak. Lapzártánk előtti utolsó bejelentkezésük Szenegálból volt, ahol a magukkal vitt adományok nagy részét is sikerült szétosztaniuk a rászorulók között.  

A Budapest-Bamako rali 2005 óta minden év januárjában indul Budapestről, és két héttel később mindig egy más nyugat-afrikai fővárosban ér véget. A rali a következő országokon halad át: Magyarország, Ausztria, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Marokkó, Nyugat-­Szahara, Mauritánia és Mali. 2011-ben Szenegál, 2012-ben pedig már Gambia és Bissau-Guinea területén is. A 2020-as futam célpontja Sierra Leone, ez az eddigi leghosszabb táv, mintegy 8000 kilométer. A félegyházi csapat útját továbbra is figyelemmel kísérjük.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!