Helyi hírek 2020. február 13. 09:00

Szenegálból számolt be Meizl Ottó a Bamako-ralliról

Képgaléria
Szenegálból számolt be Meizl Ottó a Bamako-ralliról
Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a félegyházi Meizl Ottó hazánk egyik legismertebb színésznőjével, a Kossuth-díjas Oszvald Marikával közösen indul a Budapest-­Bamako sivatagi rallin. Ottót Szenegálban értük utol, és elmondta, hogy útjuk eddig nagyobb problémák nélkül zajlott, a kocsi jól viselkedett, és ők is megbirkóztak a tereppel. Marika kitartó és hasznos társ. A magukkal vitt sok-sok ajándékból már rengeteget elajándékoztak. Néhány fotót is küldött lapunknak az útról.

A futam résztvevőit Marokkóban látványos hegyi utak, az Atlaszt átszelő sziklás ösvények, a Sarhro és Bani-hegységek régi Dakar-pisztjei fogadták. Zagorában és Erg Chigagánában megismerhették az igazi touagerek életét és a szaharai kultúrát. A ralli ellátogatott Mauritánia leglátványosabb tájaira, ahol klasszikus szaharai autózás várt rájuk. Aranyszínű homokdűnéken, puha homokos piszteken és kiszáradt sóstavak medreiben autóztak.

Szenegálban a szavannán fekete nőkkel, krokodilokkal és vízilovakkal találkozhattak. A ralli résztvevői kis falvakon, szűk, szamárkocsis utakon át döngettek.      

 

Kövessen minket a Facebookon is!