Program 2020. február 21. 11:00

II. Forrás Pálinka és Blues Fesztivál a Rocktárban

II. Forrás Pálinka és Blues Fesztivál a Rocktárban
Második alkalommal látogatnak Félegyházára a blues zenei élet meghatározó alakjai. A február 22-i rendezvény helyszíne a Rocktár élőzenei bázis három helyszíne lesz. Kapunyitás 17.30-kor, a koncertek fő támogatója a Forrás Pálinkafőzde. Az elköteleződés a jó blueszene és a finom pálinka okozta érzések hasonlóságából fakad.

A Rocktárban egyszerre három teremben lazulhatnak majd a látogatók. A hazai fellépők főként térségi blues előadók lesznek: a Bitter Monday Kecskemétről, a Spontán Blues Band Tiszakécskéről, míg a Los Peligrosos Gentlemen a spanyolországi Barcelonából érkezik.



Fellépők:


Ongjerth Dávid szóló
Aki szereti az autentikus missisipi solo bluest, a dobgitárt, a kacsahívogatót és az igazi mocsári zenét, az ne hagyja ki.

Spontán Blues band
A tiszakécskei formáció klasszikus blues, bluesrock dalokat játszik sajátos elgondolással. Emellett zenéjükben néhol helyet kap egy-két vers is, blues formában.

Bitter Monday
A zenekar ars poeticája, hogy nem a legismertebb blues számokat játsza, hanem a nagyközönség által itthon kevésbé ismert előadóktól válogatják a dalokat a repertoárba.

The Portrait Session
Az öttagú zenekar a blues, a soul és a jazz metszetén játssza saját dalait, kiegészítve egy-egy itthon ritkán hallott klasszikussal. Mindezt nagyon jó hangulatban és eredeti, vintage hangszereken... ja és persze rengeteg improvizációval teszik fülbaráttá.

Grunting Pigs (Matt Pribojszki, Szász Feri)
A Grunting Pigs Pribojszki Mátyás – az egyik legismertebb hazai és nemzetközi szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, énekes, dalszerző, valamint Szász Ferenc – gitáros hosszú évek óta működő, – hazai és európai klubokban, fesztiválokon is rendszeresen fellépő –, aktívan koncertező, akusztikus blues duó formációja.

LosPeligrososgentlemen (Barcelona, Spanyolország)
A spanyol bluesélet meghatározó formációja, amely mini magyarországi turnéjuk alkalmával meglátogatják Kiskunfélegyházát is. Műsoruk saját és klasszikusok feldolgozásából áll. A vintage hangzású kvartett egyfajta időutazásra repít el minket a ’60-as évek swing és new orleans-i zene világába, olyan nagy elődök inspirálták őket, mint Little Walter, Ray Charles, T-Bone Walker, Johhny "Guitar" Watson vagy a Fabulous Thunderbirds. (Balta Bordoy, Ignacio Simó Orpi)

http://lospeligrososgentlemen.com/

Rambling blues
A zenekar stílusa elsősorban a '20-as, '30-as évek Amerikájának akusztikus népzenéjén alapul, ami rendkívül sokrétű: a country blues-tól kezdve a ragtime blues, mississippi vagy delta blues is mind ide tartozik. Minthogy azonban e stílus egyáltalán nem volt ismert hazánkban, céljuknak tűzték ki, hogy az ország lehetõ legtöbb helyére elmenjenek zenélni, mintegy hiánypótlásként megmutatni a "gyökereket", valamint hogy a blues zene milyen változatos, sokszínű is tud lenni.

Blues B. R. Others Show
Föld, Európa, Magyarország, Szeged, 2000 Szilvesztere – Senki sem sejtette, hogy a zenész barátok erre az alkalomra összeállított produkciója alapjaiban rengeti meg sokak életét. Később ráébredtek a zenészek, a rajongók és a majdani rajongók is, de akkor már késő volt: visszafordíthatatlanul, megállíthatatlanul útjára indult a Bell, a Rambling és a Többiek kooperációjával világra jött Blues B. R. Others Show. A produkció, amelynek vállalt missziója az igényes élőzene szeretetének hirdetése, közvetítése gépzenék által megfertőzött világunkban – határokon innen és túl.
A műsor, amely a szeretett dalok szeretve előadásával szeretetet generál. A dalok, amelyek nem ismeretlenek a fogékony közönség számára – amik mégis, másodszorra már azok sem.

A stílus, amely a blues, funky, rythm’n’blues, jazz világából építkezve jót varázsol. A látvány, amely egy legendás film karaktereiből kiindulva lenyűgöz kicsit és nagyot egyaránt. Na és az előadásmód, amely még nyilvánvaló szerénységük mellett is páratlan az ismert univerzumban…

Jegyek kaphatók:

Tourinform Iroda

online: 
https://tixa.hu/forras-palinka-blues-fesztival2020 
 

Kövessen minket a Facebookon is!