Helyi hírek 2020. február 17. 12:30

Több mint félmillió forint gyűlt össze Panka gyógyulására

Képgaléria
Több mint félmillió forint gyűlt össze Panka gyógyulására
Pontosan 581 400 forint gyűlt össze a mögöttünk hagyott hétvégén a Bugaci Tanyaszínház, a Móra Ferenc Művelődési Központ és a közönség jóvoltából.

A Végjáték című darabot láthattuk a mindkét nap zsúfolásig megtelt színházteremben, a Bugaci Tanyaszínház jótékonysági előadásán. Amatőr társulatról van szó, de lelkesedésük és alázatuk miatt én egy percig sem éreztem, hogy nem profikkal van dolgunk.

Sodró lendületű, vicces és tényleg a közönség részéről is nagy figyelmet igénylő darabot tettek elénk, amely egy színházi társulat életébe engedett betekintést. Különböző szemszögből mutatták meg a próbák és az előadás hangulatát, komikumát és sokszor bonyodalmait.

Szereposztás:

Dotty/Mrs.Clackett..........H. Pintér Andrea

Garry/Roger...........................Dávid Ervin

Frederick/Philip................Czinkóczi István

Belinda/Flavia........Ficsórné Arany Andrea

Brooke/Viki..........................Falusi Zsanett

Selsdon/betörő.....................Szabó László

Poppy...................Dávidné Borics Andrea

Phoebe.............Ferencfiné Gál Zsuzsanna

Lloyd....................................Ficsór István

Súgó.................................Rehák Barbara

A vasárnapi előadás végén átadták Csányi Panka édesapjának az előadások alatt összegyűlt pénzösszeget, amellyel a leukémiával diagnosztizált kislány gyógyulásához járultak hozzá.

Csányi László, az édesapa, hálás szívvel mondott köszönetet és hozzátette, hogy ebben a világban nagyon sok segítő ember van. Kérdésünkre elmondta, hogy Panka jól van, jól viseli a kezeléseket, már donor is van. A kezelés további részére a Szent László Kórházban kerül sor.

Tóth Mariann, a Bugaci Tanyaszínház vezetője, rendezője nagyok köszöni Félegyházának és a környékbeli településekről érkezett vendégeknek is, hogy eljöttek a hétvégi előadásokra és a pénztárcájukhoz mérten adományokkal segítették a rászoruló családot. Hozzátette, már készülnek a következő évad darabjával, ami egy népies, picit pikáns komédia lesz, amit júniusban, a Bugaci Falunap keretében láthat először a közönség.

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!