Helyi hírek 2020. március 7. 14:00

"Ez a jelölés többet ér mindennél..."

"Ez a jelölés többet ér mindennél..."
Látogatóban a Szent-Györgyi-díjra jelölt dr. Fekete Róbertnél.

Mint arról korábban már beszámoltuk, a Szent-Györgyi Albert Orvosi díj odaítéléséért kiskunfélegyházi doktornak is drukkolhatunk. Dr. Fekete Róbert ortopéd szakorvos is bekerült a délkelet-magyarországi jelöltek közé. A díjat olyan orvos kapja, aki a szakmai zsűri és az internetes szavazók megítélése szerint a munkáját teljes elhivatottsággal, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel végzi, és rendkívüli odaadással segíti a hozzá fordulókat.

Megkerestük dr. Fekete Róbertet, aki a jelöléssel kapcsolatban elmondta nekünk, hogy nagyon jó érzés kerítette hatalmába és örömmel vette a jelölést. Boldog, hogy rá gondoltak.

– Nagy szeretettel vagyok a betegeim iránt, 33 éve állok szolgálatukba és segítem őket, irányítom a gyógyulásukat. Ez a jelölés nagyon fontos számomra, többet ér mindennél. Ez valamilyen szintű megbecsülésnek a jele. Én Félegyházinak születtem, itt élek jelenleg is. 1987-ben a pályafutásomat is ebben a kórházban kezdtem, jelenleg is itt dolgozom. Valahogy csöppent az égből a gondolat, hogy orvos leszek, és most itt állok 33 év gyógyítással a hátam mögött – foglalta össze egyetlen mondatba évtizedek történéseit a doktor.

Mint mondta, havonta átlagosan 400 esetet lát el, ez évente körülbelül 4000 beteget jelent a visszajáró és osztályon ellátott pácienseket figyelembe véve, némi szabadságot is beszámítva.



Fekete doktor a prevenció híve. Arra biztat mindenkit, hogy bizonyos kor után akkor is kérjenek beutalót szakvizsgálatokra, jelenjenek meg az ajánlott szűrővizsgálatokon, ha nincsen panaszunk.  Mozgásszervi panaszok esetén is mielőbb látogassuk meg az orvost, és fogadjuk meg a tanácsait.

Az elhivatott szakember kevés szabadidejében zenével, énekléssel töltődik fel. 1995 óta tagja a Zenebarátok Kórusának. Munka után, hétfőnként vannak a próbák, ahol lehetőségihez mérten megpróbál mindig részt venni.  

Dr. Fekete Róbertre március 16-án, éjfélig lehet szavazni a
szentgyorgyialbertorvosidij.hu/szavazas oldalon. Szánjanak néhány percet arra, hogy tudassuk dr. Fekete Róberttel, és rajta keresztül minden félegyházi orvossal, hogy nagyra tartjuk, megbecsüljük munkájukat.

Z. A. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!