Helyi hírek 2020. február 22. 16:00

Már a következő rallyra készül Meizl Ottó

Képgaléria
Már a következő rallyra készül Meizl Ottó
Épen, egészségesen, és élményekkel feltöltve érkezett haza a Bamako rally teljesítése után a félegyházi Meizl Ottó és útitársa, Oszvald Marika Kossuth-díjas színésznő. Megérkezésük után Ottó elmondta, hogy pár éves tapasztalata alapján ez a megmérettetés az eddigi legnehezebb volt. Sokszor kellett úttalan utakon autózniuk, néhány országban forrongott a közélet. Az ott élők ennek ellenére barátsággal és nagy szeretettel fogadták őket, a gyerekek és intézmények (elsősorban az iskolák) pedig hálásan fogadták a magukkal vitt adományokat.

 – A mauritániai és szenegáli szakasz után számomra ismeretlen terepen kellett utaznom, ahol nem voltak utak, csak csapások. Porban és nagy melegben kellett megtenni ezt a 200 kilométeres szakaszt. Utána Sierra Leone következett, ami már teljesen más volt. Jó minőségű, aszfaltozott utakon autóztunk, és láthatóan jobban éltek az emberek, mint az addigi részeken. Barátságuk és kedvességük lenyűgöző volt.

Marika nagyon jól viselte az utat. Mindennap főzött, élvezte az utazást, sokat segített a navigációban és lelkesen adta át az ajándékokat. Szerencsére autónk is jól viselkedett. Bár sokat kellett javítgatnunk, de azok közé tartoztunk, akik szerencsésen beértek a célba, ahol népünnepély fogadott bennünket a stadionban.

Alig értem haza, de máris tervezem, hogy a következő futamon is részt veszek, már csak azért is, mert a főszervező megajándékozott azzal a lehetőséggel, hogy 2022-ben ingyen indulhassak. Akkor az útitársam Mirána lányom lesz.   

 

Kövessen minket a Facebookon is!