Sport 2014. szeptember 4. 21:30

Megerősített kerettel várja az új szezont az NBII-es kézilabdacsapat

A kulcsjátékosok megtartásával és a kispad minőségének javításával a dobogó elérésére törekszik az NBII Dél-keleti csoportjának ezüstérmese, a Kiskunfélegyházi HTK kézilabdacsapata. Az együttes augusztus közepén kezdte el a felkészülést. A kapuba visszatért Prezenczki István, valamint ideigazolt Algyőről Nagy Gábor, aki a védekező és a bal átlövő posztokon lesz bevethető. Mellettük a tervek szerint Gazsó Balázs is csatlakozik a csapathoz és a Pick Szeged ifjúsági együtteséből továbbra is itt játszik majd kettős igazolással Almási Dávid és ifj. Miksi István.

A bajnokságba régi-új csapatként visszatért Kiskunmajsa. Új együttesként Balmazújváros és a Gyula méretteti meg magát itt. Az NBII déli csoportjának bajnoka a Mezőtúr ugyancsak a Dél-keleti ligában szerepel a 2014/2015-ös szezonban.

 

Árvai Zoltán /vezető, Kiskunfélegyházi HTK Kézilabda Szakosztály/:

- Szeretnénk a dobogót elérni. Az erőviszonyokat felmérve úgy érezzük, hogy a tavalyi bajnoksághoz képest erősebb csapatokkal fogunk küzdeni. Nem voltak lyukas posztjaink, de a kispadunk sokszor keskenynek bizonyult, amin sikerült javítanunk. A célunk a jó szereplés mellett a félegyházi fiatalok beépítése is egyben. Tóth Viktor, Kanyó Bence és Retkes József szerepletetése már ezt az irányvonalat képviseli. 

 

A csapat a napokban játszotta le első edzőmérkőzését melyen a magasabb osztályban szereplő Algyőtől 33-20-as vereséget szenvedett.

A félegyháziak szeptember 11-en ugyancsak az Algyő együttesével küzdenek meg.

Ezt követően szeptember 13-án a makói, a kecskeméti és a kiskunhalasi csapatok szereplésével felkészülési tornát rendeznek a félegyházi sportcsarnokban, így a kézilabda szerető közönség élőben is megnézheti a játékosokat.

 

A bajnokság szeptember 20-án kezdődik. Az 1. fordulóban a KHTK a Kunszentmárton KSK otthonában szerepel, míg a 2. fordulóban szeptember 28-án 17 órától a Gyulai SE-t fogadja a félegyházi sportcsarnokban.

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!