Helyi hírek 2020. február 24. 14:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Díjmentes Nyitok-képzések indulnak a megyében

Díjmentes Nyitok-képzések indulnak a megyében
Együttműködési megállapodást kötött a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért szervezet, február 19-én, Kecskeméten.

A felnőttképzéssel már több mint 10 éve foglalkozó szervezet Nyitok (Nyitott Tanulási Központok Hálózata) projektjének legújabb fejlesztésével kínál 21. századi, hatékony megoldást a Magyarországon működő vállalkozások mindennapi problémáira. Az egyedülálló program keretében olyan rövid ciklusú képzések elvégzésére nyílik lehetőség, amelyek azonnal használható, versenyképes tudást biztosítanak a 16 és 64 év közti magánszemélyek és vállalkozói, vállalati munkavállalók számára. A Nyitok-hálózat a munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztéséért című program által az érdeklődők tanulhatnak angolul, németül vagy akár oroszul, emellett képezhetik magukat az informatika területén, valamint részt vehetnek kiskereskedelmi, logisztikai, gépipari, turisztikai, építőipari és irodai munka területét érintő kompetenciafejlesztő képzéseken. Mindemellett lehetőség nyílik a mindennapokban használható, innovatív ismeretekre is szert tenni a pénzügyek, a vállalkozásindítás, az önmenedzsment vagy az állampolgári ismeretek terén.

A 20 órás képzések célja az, hogy a munkavállalók kiváló munkaerővé, ezáltal a vállalkozások versenyképesebbé és hatékonyabbá váljanak. A rugalmas képzési struktúra a munkavállalók és a munkáltatók igényeihez egyaránt alkalmazkodik. A képzésszervezés teljeskörű lebonyolítását vállalja a Nyitok-program, így a munkáltatók számára semmilyen adminisztrációval nem jár az ingyenes lehetőség igénybevétele. A szervezet fontosnak tartja, hogy a képzés a hagyományos iskolarendszertől eltérő módszertannal és a 21. századi, innovatív technológiák felhasználásával történjen.

Balázs Ákos, a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért szervezet elnöke kifejtette, hogy a Nyitok-program Magyarország 50 településén jelen van, így Kecskeméten is már többen részt vehettek képzéseken, amelyek által a munkaerőpiacon jobban tudnak boldogulni. Azonban most az egész megyére szeretnénk kiterjeszteni ezt az együttműködést és ebben kiemelt stratégiai partnerük a megyei önkormányzat – tette hozzá a szervezet elnöke.

Dr. Mák Kornél szerint a megyei önkormányzat egyik meghatározott útja többek között a fiatalok, a lakosság helyben tartása. Ez az együttműködés is ezt a célt szolgálja. Hozzátette, hogy a megyei önkormányzat partner a vállalkozások elérésében.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke fontosnak tartja kiemelni, hogy az együttműködési megállapodás aláírásával most egy olyan lehetőséget tudnak elindítani Bács-Kiskun megyében, amelynek segítségével díjtalanul szakmai képzéshez tudják juttatni a megye lakosait.

 

Kövessen minket a Facebookon is!