Sport 2020. február 24. 15:00

Egyesületi keretek közé szerveződik az atlétikai szakosztály

Képgaléria
Egyesületi keretek közé szerveződik az atlétikai szakosztály
A félegyházi atlétikai sport iskolai szintű kimagasló eredményei arra ösztönözték a városvezetést, illetve a helyi atlétikai sport mellett elkötelezett pedagógusokat és segítőket, hogy egyesületi szinten is lehetőséget adjanak a legtehetségesebb félegyházi fiataloknak tehetségük kibontakoztatására. Az atlétika szakosztály a Jogging Plus Sportegyesület berkein belül Dinnyés-Kis Zsuzsanna vezetésével működik 2020 januárjától, aki immár az egyesület elnökségi tagja is. A cél az, hogy a fiatalok félegyházi egyesületen belül érjenek el eredményt, ezzel is öregbítve Kiskunfélegyháza városának hírnevét.

Közös egyeztetéseket és tanácskozásokat követően Dinnyés-Kis Zsuzsanna vette át a Jogging Plus Sportegyesület Atlétikai Szakosztályának vezetését azzal a céllal, hogy a legtehetségesebb helyi fiataloknak egyesületi színekben is versenyzési lehetőséget biztosítsanak. A legkisebbeket óvodás kortól várják, illetve folyamatosan zajlik a tehetségek kiválasztása.

A Jogging Plus Sportegyesület nagy múltra tekint vissza Félegyházán. Fontos feladatának tekinti a sikereket elérő szakosztályai erősítését, fejlesztését. Az egyre népszerűbb versenyeik (Lúdas Matyi futam, szilveszteri futás - Rollsped futam, Kiskun futóverseny – Dél-100 futam, illetve számos úszó és aquatlon megmérettetések mellett a továbbiakban az atlétikai versenyeket is felkarolják. 

Németh László egyesületi elnök elmondta, kapcsolatban állnak a Magyar Atlétikai Szövetséggel. Emellett a triatlon, úszó és a tenisz szakosztályaik fejlesztésére is nagy hangsúlyt fordítanak, hiszen az egyesület a mozgás köré épül és egyfajta sportközösséget ad a fiatalok számára. Az egyesület az utánpótlás nevelés programjának köszönhetően a jelentősen növekedett az igazolt versenyzők létszáma, akik országos versenyeken mérettetik meg magukat. Az úszáson belül óvodás úszásoktatás is zajlik immár több óvodai tagintézmény bevonásával Gergely Péter okleveles úszóedző vezetésével.

A szakosztály szervezése elsőként a legtehetségesebb józsefes tanulók bevonásával történik meg, de más iskolák tehetséges fiataljai számára is biztosítják az egyesületi versenyeztetést. Dinnyés-Kis Zsuzsanna hozzátette, a céljuk az, hogy összefogják a gyermekeket és közösen érjenek el sikereket egyéni- és csapatszinten. Ezzel is megvalósítva azt, hogy a félegyházi atlétákat városunkba tartsák, itt teremtsék meg a megfelelő sportolási lehetőségeket és a versenyeztetést. 

Ehhez hosszútávon elengedhetetlen a sportkomplexumok fejlesztése, a körülmények javítása. A fejlesztés elsősorban a Honvéd Sporttelepet célozná meg, ahol megfelelő minőségű atlétikai pályára lenne szükség, így biztosítva az őszi, téli és kora tavaszi edzéseket. Egyúttal lehetőség nyílna színvonalas városi is regionális versenyek rendezésére. A Honvéd Sporttelep távolugró gödrének és súlylökő helyének felújítása ugyancsak elengedhetetlen ahhoz, hogy a város különböző szintű atlétikai versenyeknek helyet adjon. 

Távlati célként a szakosztály szeretné elérni az egész futópálya modern, rekortán borítását a magasugró pályával együtt, ami a 21. századi modern versenykövetelményekhez elengedhetetlen. 
Az atlétikai szakosztály működését és a jövőbeni fejlesztéseket a félegyházi városvezetés teljes mellszélességgel támogatja, minderről Balla László alpolgármester számolt be, aki a kimagasló diákolimpiai eredmények elérést követően egyesületi szinten is szeretné, hogy eredményesek legyenek az atléták. Ehhez az alapok megvannak, a testnevelők és a felkészítők közös összefogására lesz szükség ahhoz, hogy a legtehetséges gyermekek félegyházi egyesületben maradjanak. Az atlétika komoly hagyományokra tekint vissza városunkban nemcsak iskolai, hanem egyesületi szinten is- utóbbi fejlesztése kap hangsúlyt a következő időszakban, ami elősegítheti az eredményességet és a tehetségek kibontakoztatását. 

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!