Sport 2020. február 23. 19:00

Ismét magyar bajnokot ünnepelhetnek a birkózók

Képgaléria
Ismét magyar bajnokot ünnepelhetnek a birkózók
Kiváló eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői az idei első országos bajnokságon. Dorogon a 12-13 évesek a szabadfogású küzdelmekben mérették meg magukat. A területi selejtezőről tízen jutottak tovább és közülük négyen is dobogóra állhattak az ország legjobbjai között, sőt olyan is akadt, aki a legjobb lett.

A 32 kg-osok között Hideg Balázs külön engedéllyel indulhatott, mert még csak alig múlt tíz éves, de vitézül helytállt. Négy bravúros győzelemmel és egy vereséggel bronzérmet tudott szerezni.

A 63 kg-os Czakó Zoltán magabiztos birkózással jutott a döntőbe, ahol kis különbséggel alul maradt, így ezüstérmes lett.

A 76 kg-os súlycsoportban két félegyházi fiú külön ágon gyűjtögette a győzelmeket, hogy a döntőben egymás ellen küzdjenek meg az aranyéremért. Hatalmas, színvonalas csata zajlott kettejük között, összesen 28 akciópontot csináltak, a közönség remekül szórakozott. A csata végén ezúttal Bátyai Dorián kezét emelte magasra a bíró, így ő lett a bajnok, Borto Domink pedig ezüstérmes.

Edzők: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András, Polyák Dániel és Gyöngyösi Gergő.

 

Kövessen minket a Facebookon is!