Helyi hírek 2020. február 24. 13:00

Sikeres a Batthyány iskola a Katona József Gimnázium versenyein is

Sikeres a Batthyány iskola a Katona József Gimnázium versenyein is
A Katona József Gimnáziumban nagy hagyománya van a különböző tantárgyakból megrendezett háziversenyeknek. Ezek közül is kiemelkedik a matematika és a fizika háziverseny, amelyeknek immár sok évtizedes története van. A háziversenyek kétfordulósak, mindkettőre a kecskeméti gimnáziumban kerül sor, az egyes fordulókban szerzett pontokat összeadják. A matematikaversenyen csak íróeszközt és szerkesztőeszközöket használhatnak a versenyzők, a fizika háziversenyen számológépet is. A feladatok megoldására 60 perc állt rendelkezésre.

A Batthyány Lajos Általános iskolából a fizikaversenyre 4, míg a matematikára 7 tanuló nevezett be. Mindkét tantárgy versenyén kiemelkedően jeleskedett a félegyházi belvárosi iskola.

Fizikából a nyolcadikosok között Kis Domonkos II, Flóring Balázs harmadik III. helyezést ért el. Felkészítőjük Selyem Erika.

Matematika tantárgyból a hatodik évfolyamon I. lett Oláh-Marcényi Péter, a II. helyet Csenki Ákos érte el. A nyolcadikosok közt II. Oláh-Marcényi Balázs, IV. Kis Domonkos, VI. Flóring Balázs tanulók lettek. Felkészítő tanár: Rádiné Petróczi Márta.

Az eredményhirdetésre 8-8 főt hívtak be a szervezők. Az ünnepélyes átadó előtt ötletes logikai feladványokat oldottak meg egy telefonos kvíz keretében.

Szabó István intézményvezető köszöntötte a meghívott gyerekeket és felkészítőjüket. Az igazgató külön megköszönte, hogy a kiskunfélegyházi csapat  évek óta elfogadja intézményük meghívását és izgalmasabbá teszi a verseny kimenetelét.

Bense Zoltán

Fotó: Rádiné Petróczi Márta

 

Kövessen minket a Facebookon is!