Hirdetés
Kultúra 2020. február 26. 12:00

Csatári Bálint Kollégium indul a népfőiskolán

Csatári Bálint Kollégium indul a népfőiskolán
A Lakitelek Népfőiskola több anyaországi és határon túli felsőoktatási intézménnyel közösen szervezett a korábbiakban sikerrel kutató és adatgyűjtő terepmunkát az egész Kárpát-medencében. A nevezett programokon való részvétel – az adott szakmai tartalmon túl – az egyetemi tanulmányaikat folytató fiatalok számára kiemelkedő személyes élményt jelent, amely ismereteik gazdagításán túl a nemzetért érzett felelősségük tekintetében is építő tartalmú.

A program folytatása az ezredfordulón szervezett két Tanyakollégiumnak, amelynek a tavaly ősszel elhunyt dr. Csatári Bálint geográfus, a Csatári Bálint Kollégium névadója volt a vezetője. A munka során kérdőíves lekérdezés és mélyinterjú módszerével történik az adatgyűjtés. Az adatgyűjtést magában foglaló kérdőíves terepmunkára április 1-je és 8-a között, a mélyinterjús kutatásra augusztusban kerül sor. A program zárásaként az adatok szakmai feldolgozása után a hallgatók és oktatók beszámolnak az elért eredményekről, amelyből várhatólag 2020 novemberében egy könyv készül.

A program megvalósításához négyfős csapatokra van szükség. Ezek a csapatok kettő hallgatóból, egy csapatvezető oktatóból és egy helyi vezetőből állnak. Ami fontos, hogy a csapatvezető mindenképpen oktató, de legalább doktorandusz legyen, a gördülékeny együttműködés és a szakmai ismeretek érdekében.

A program megvalósítása során a Lakitelek Népfőiskola állja az utazás, a szállás és az ellátás költségeit. A programon résztvevő csapatok tagjai ösztöndíjban részesülnek. A technikai szervező a munkát végzőket a kutatást megelőzően mindenben ellátja a szükséges információkkal.

A Csatári Bálint Kollégium technikai szervezője a Lakitelek Népfőiskola részéről Demeter Péter (
[email protected], +36-30-649-6820). Amennyiben részt kíván venni a kutatásban, kérik, hogy legkésőbb március 6-án, péntekig vegye fel a kapcsolatot.
 

Kövessen minket a Facebookon is!