Helyi hírek 2020. február 28. 09:00

Fókuszban az intim izmok

Képgaléria
Fókuszban az intim izmok
Vidács Tímea védőnő és Kriston intim-torna tréner, a medencefenék izmainak működéséről és fejlesztéséről beszélt a február 25-i Betűbölcsiben. A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama programjára ezúttal is nagy volt az érdeklődés. Ameddig az anyukák a szakember tanácsait hallgatták, addig a kicsik önfeledten játszottak és csúszdáztak a várat imitáló mászókán.

Tímea öt éve foglalkozik a módszer tanításával. Nagy örömére szolgált, hogy hasznos praktikákkal bővíthette az édesanyák tudását. Ez egy nagyon komplex egészségnevelő módszer, amely nem csak a gátizmok fejlesztésére alkalmas, hanem az alhasban elhelyezkedő szervek megfelelő helyzetben tartására is, illetve a szexuális egészséget is szolgálja. Ezt a módszert nem lehet autodidakta módon, otthon elsajátítani, mindenképpen szakember irányítására van szükség.

Mint minden izomnak, az altestünk izmainak is folyamatos tréning szükséges. A módszer segítségével jobban megélhetjük a nőiességünket és a férfiasságunkat. Számos panasz megszüntetésére alkalmas, mint például az inkontinencia, széklettartási gondok, menstruációs zavarok, vagy éppen az aranyér visszafordítására. Kihangsúlyoznám, hogy ez a módszer nem csak nőknek, hanem a férfiakat érintő panaszok orvosolására is alkalmas, mint a merevedési zavarok megléte, amely esetlegesen önértékelési zavarokat is okozhat és kihathat a párkapcsolatra – összegezte a tréner a legfontosabb ismérveket a módszerről. 

A mostani alkalmon azonban leginkább a frissen szült anyukákat látta el Tímea jótanácsokkal a mozgásformák választását illetően. Kihangsúlyozta, hogy a rendszeres mozgást nem csak a látható izmok hálálják meg, hanem az altestünk izomcsoportjai is. Kiemelte, hogy a több évtizedes kutató munka eredményeként nem ajánlatos az ugráló, hirtelen megterhelő mozgásformák választása, mivel ezek a méh és az azt körülvevő, belső szerveket tartó izmokat olyan mértékben igénybe veszik, amik a később bajokat okozhatnak. Itt is a mértékletesség a mérvadó. A szabályos testtartás fontosságára is kitért, ugyanis a rossz, görnyedt gerinctartás a belső szerveket fölöslegesen megterhelik és indokolatlanul nagy nyomás helyeződik az adott területekre.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!