Helyi hírek 2020. március 4. 08:00

Félegyháza az Utazás Kiállításon

Képgaléria
Félegyháza az Utazás Kiállításon
Kiskunfélegyháza városának jó hírét négy napon keresztül képviselték a Kiskun Múzeum és a Tourinform Iroda munkatársai a 2020-ban már 43. alkalommal megrendezett Utazás Kiállításon. A rendezvény a Hungexpo területén 60 négyzetméteren, 21 kiállítóval várta a látogatókat február 27-e és március 1-je között.

Magyarország első számú turisztikai vásárán az idén 70-dik születésnapját ünneplő Bács-Kiskun megye is jelen volt. Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte: a megye szlogenje, a Bács-Kiskun boldoggá tesz, amit a megyék közötti boldogságfelmérés kiemelkedő eredménye miatt választottak. A kiállításon megmutatták, hogy mitől boldogok az itt élők. A megyében van a legtöbb termálfürdő és gyógyhely Magyarországon, továbbá az ország ötödik legnagyobb tava mellett Európa legnagyobb pincefaluja is itt található, 1200 pincével.

Bács-Kiskun megye pezsgő hangulatú és sokszínű térségekre jellemző étel- és italspecialitásokkal is vára a látogatókat. A kiskunfélegyházi standon az országszerte kedvelt Félegyházi Pékség pogácsáit és Kovács János cukrászmester aszalt gyümölcsös csokoládéját, valamint igazi különlegességnek számító macaronját kóstolhatták meg az érdeklődő látogatók. A megye születésnapi csokoládétortája is a félegyházi cukrász műhelyéből érkezett.

A Kiskunfélegyházáról érdeklődőknek egy kis kvízjátékkal készültek, amely kapcsán a várossal kapcsolatos öt kérdésre kellett kitalálni a helyes választ. A játékos félegyházi ismerkedés nagyon népszerű volt, több mint százan éltek a lehetőséggel és távoztak apró ajándékkal a helyes megfejtésekért, valamint szívélyes városlátogatásra történő invitálással. A megye Facebook nyereményjátékán Kiskun Múzeum-belépőt és ajándékcsomagokat nyertek a szerencsések, amelyekhez a szervezők köszönik a Selb-pincészet felajánlását.

 

Kövessen minket a Facebookon is!