Sport 2020. március 5. 14:00

Öt verseny februárban a Fénypárducoknál

Képgaléria
Öt verseny februárban a Fénypárducoknál
Négy hétvégén ragadtak íjat a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai februárban. Kunszentmiklóson, Pécsen, Dunaújvárosban és Tiszaföldváron jártak.

A februári versenyek sorozata Kunszentmiklóson kezdődött a Nyílegyenes Íjász Klub Történelmi Örömíjász Teremversenyén, amely jó felkészülést jelentett az Országos Bajnokságokra. Itt Dürgőné Kovács Piroska és Dürgő Csaba képviselte a szakosztályt. Piroska 83 százalékos teljesítményével a 2. helyen, Csaba 75 százalékkal a 7. helyen végzett az igen erős mezőnyben.

Február második hétvégére Pécs lett a magyar íjászat fővárosa, hiszen itt rendezték meg a Történelmi és a 3D Országos Bajnokságokat. Az előző heti versenyszerű edzés jót tett a cibakházi Fénypárducoknak, hiszen a Történelmi Országos Bajnokságon kategóriájukban mindketten a dobogó legfelső fokára állhattak. Dürgőné Kovács Piroska 84 százalékkal Országos Bajnok lett és első osztályú minősítést lőtt. Férje Dürgő Csaba szintén 84 százalékkal, szintén Országos Bajnok lett és másodosztályú minősítést lőtt.

Másnap, a 3D Országos Bajnokságon Piroska az előkelő negyedik, Csaba pedig a tízedik helyet szerezte meg.

Február 16-án Dunaújvárosban, a Scorpion Winter Challenge versenysorozat harmadik fordulóján négy fővel vettek részt a Fénypárducok. Itt három érmet gyűjtöttek, Vasné Köteles Anita és Bencze László arany, Törteli Anikó ezüstérmet szerzett, Vas Tibor pedig a kilencedik lett kategóriájában.

A februári versenyek sorozata 29-én folytatódott Tiszaföldváron, az Aranyhegy Íjászok téli teremversenyén. Itt két körben 12 célt kellett meglőni a versenyzőknek. A barátságos hangulatú megmérettetésen Vasné Köteles Anita az 1. helyet, Vas Tibor a 3. helyet szerezte meg korosztályában.

A Fénypárducok támogatói:

Integrál ZRT.

Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata

További információk:

A Facebookon: https://www.facebook.com/fenyparducok/

Weboldalunkon: http://fenyparducok.hu/index.php
 

Kövessen minket a Facebookon is!