Helyi hírek 2020. március 10. 12:00

Körkérdés: Mi jut eszébe a hazafiság eszményéről?

Képgaléria
Körkérdés: Mi jut eszébe a hazafiság eszményéről?
A magyarság múltjának megbecsülése, a hagyományok tisztelete és ápolása, illetve a haza védelme és a szabadságharc hősei is szóba kerültek a hazafiság eszménye kapcsán körkérdésünkben.

Terbe Béla (72)

– A hazafiság eszménye megvan Magyarországon. Sokan ápolják a hagyományokat és sajnos akadnak olyanok is, akik nem törődnek vele. Én azért úgy gondolom, hogy többségben vannak azok, akik tisztelik a múltat, hiszen ez a magyar nép történelme. Az ország sorsa a jelenkorban élők kezében van. Ezért is fontos, hogy tanuljunk a hibáinkból, okuljunk a múltból, vegyünk példát azokról a dicső emberekről, akik a magyar nép felemelkedéséért, szabadságáért küzdöttek.

 

Soós Sándor (59)

A magyar állampolgárok számára az egyik legfontosabb ünnep március 15-e, hiszen megemlékezünk a forradalmi ifjakról és a szabadságharcról, illetve annak eszményéről. A forradalom történései jól jelképezik a hazafiságot. Korábban hivatásos katona voltam, így tudom mit jelent a haza védelme és a haza szeretete. Szükséges, hogy ezt az ünnepet számon tartsuk és mindenki megismerje, kezdve a legkisebbekkel.

 

Tallóné Farkas Krisztina (44)

– Pedagógusként minden évben tartunk ünnepséget március 15-ével kapcsolatban. A forradalom és a szabadság eszménye, illetve a hazafiság a fiatalok számára is ugyanolyan fontos, mint az idősebbeknek. Az a tapasztalatom, hogy át tudják érezni, hiszen a lényegi mondanivalója többek között az, hogy küzdjünk önmagukért, a magyarságért, és fogjunk össze az elnyomókkal szemben. A magyarság megőrzését köszönhetjük egyebek mellett a régmúlt nagyjainak. Nélkülük ma nem lennénk azok, akik vagyunk.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!