Helyi hírek 2020. március 10. 10:00

Könyvtársarok – Miklya Luzsányi Mónika könyveiről

Könyvtársarok – Miklya Luzsányi Mónika könyveiről
Március 19-én, csütörtökön 17 órakor újra ellátogat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba Miklya Luzsányi Mónika. A szerző 2019-ben megjelent Mit tegyek a kütyüre kattant gyerekemmel? című elsősorban szülőknek szánt kézikönyvét ismerhetik meg az érdeklődők, amely az iskola és a virtuális tér közötti feszültség mibenlétét taglalja.

A közvetlen, szórakoztató stílusú mű konkrét példákon keresztül mutatja be a különböző szülői attitűdöket és a különféle gyerektípusokat, majd olyan szemléletbeli mintát kínál, amely hozzásegíthet mindenkit, hogy legyőzze a témával kapcsolatos szorongásait.



Az irodalom kedvelői tavaly az ünnepi könyvhéten is találkozhattak a Félegyházán élő írónővel, akivel dr. Luchmann Zsuzsanna irodalomtörténész beszélgetett Az ecsedi boszorkány című első romantikus történelmi regényéről. A 16–17. századi Magyarországon játszódó bő száz év eseményeit, melyekben magánsorsok és az ország sorsa fonódik össze, két rendkívüli asszony, Török Bálintné Pemfflinger Kata és a dédunoka, Török Kata nézőpontjából ismerheti meg az olvasó.



A Pöttyös könyvek sorozatban megjelent Cília árnyai című többrétegű ifjúsági regény főhőse egy helyes, nagyon értelmes, érzékeny, habókos, nem mindennapi fantáziával megáldott, hetedikes lány, aki állítása szerint néha egy fejetlen szellemmel társalog. A könyv szórakoztató kísértethistória, a gyerekek saját világának háromdimenziós lenyomata és az oktatás keretébe helyezett társadalmi problémák felvázolása.




 

Kövessen minket a Facebookon is!