Egészségügy 2020. március 10. 11:00

Látogatási tilalom a félegyházi és a megyei kórházban

Látogatási tilalom a félegyházi és a megyei kórházban
Teljeskörű látogatási tilalom lépett érvénybe az országos tisztifőorvos rendelkezése nyomán a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban és annak kiskunfélegyházi telephelyén is. A tilalom visszavonásig érvényes.

Az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményben látogatási tilalmat rendelt el az új koronavírus miatt. A rendelkezés értelmében a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban, és kiskunfélegyházi telephelyén is teljeskörű látogatási tilalom lépett érvénybe. A tilalom visszavonásig érvényes - számolt be a hiros.hu.

A látogatási tilalom ideje alatt, súlyos, életveszélyes állapotú betegnél, az osztályvezető főorvos írásos engedélyével egy hozzátartozó tartózkodhat. Írásbeli engedélyt az illetékes osztályvezetőtől telefon, illetve e-mailben igényelhet.


(https://www.kmk.hu/kecskemet/betegtajekoztato/1534-osztalyvezetok-elerthetosegei)

A kiskorú beteg mellett egyik szülője, vagy törvényes képviselője tartózkodhat, illetve az apás szüléseknél a szülő nő által kijelölt személy jelen lehet. A beteget e mellett megilleti az egyházi személlyel való kapcsolattartás.

A látogatási tilalom alatt fokozott biztonsági ellenőrzés lesz! Az épületek közötti átjárás lehetősége megszűnik. A fekvőbeteg osztályokra történő belépést szigorúan ellenőrzik.
Csomagküldési lehetőség nem biztosított.

A telephelyre gépjárművel behajtani kizárólag dolgozóknak, érvényes éves behajtókártyával lehet. Súlyos állapotú, vagy mozgásában korlátozott beteget a hozzátartozó kitehet/felvehet, majd kötelezően ki kell hajtania. Személybejárás a teherporta felől megszűnt, az arra jogosultak kizárólag a főbejárat felől közelíthetik meg az intézményt.

A sürgősségi fogadóhelyek, gyermek- és felnőtt háziorvosi ügyelet, az elhunytakkal kapcsolatos ügyintézés és pénztár változatlanul működik. A betegdokumentáció-másolat kiadása minden héten kedden 9 és 12 óra között érhető el. 

Friss és hiteles információkat a 
https://www.nnk.gov.hu/ oldalon találhatnak.

Megértésüket, együttműködésüket és türelmüket előre is köszönik.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus