Helyi hírek 2020. március 10. 14:00

Bács-Kiskun megye az Utazás Kiállításon

Képgaléria
Bács-Kiskun megye az Utazás Kiállításon
40 ország több mint 250 kiállítója között Bács-Kiskun megye is bemutatta turisztikai attrakcióit, értékeit, szolgáltatásait és termékeit a 43. Utazás Kiállításon a fővárosban. A megye standját több száz látogató kereste fel naponta.

Az idei Utazás Kiállításon Bács-Kiskun megye négy napon keresztül egységes arculattal 60 négyzetméteren 21 kiállítóval, helyi ízekkel, értékekkel és élményekkel várta a látogatókat a Hungexpo A pavilonjának február 27. és március elseje között.

Tavaly Bács-Kiskun városa volt az Utazás Kiállítás díszvendége, így a csütörtöki megnyitó ünnepségen megyénk nevében Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke adta át a staféta botot Minczér Gábornak, Eger alpolgármesterének, az idei díszvendégnek.

Bács-Kiskun megye 2020. február 1-jén ünnepelte 70. születésnapját, ebből az alkalomból a megyei standon a kiállítók és a megjelent településvezetők Rideg László elnökkel együtt fogadták az Utazás Kiállítás protokoll vendégeit, majd egy rövid elnöki köszöntő után pezsgős koccintással és tortával ünnepelték megyénket.

A megyei standon a térség iránt érdeklődők kóstolhattak borokat, kézműves sajtokat, édes-és sós süteményeket. Helyet kaptak a kínálatban Bács-Kiskun megyében termelt alapanyagokból készült egészséges, a modern táplálkozást teljes mértékben kielégítő nassolni valók, csokoládék és italok is.

A kiváló élelmiszerek mellett nagy volt az érdeklődés a megye látnivalói és természeti értékei iránt, többek között a vendégek megismerhették a fürdőhelyeinket, kerékpár-és túraútvonalainkat is.  A megye gazdag népi művészetének egy szeletét is megmutattuk a látogatóknak, hiszen a standon alkalom nyílt arra is, hogy bepillantást nyerjenek a halasi csipke titkába és miként pingálnak Kalocsán. A településeink színes és informatív kiadványai mellett, a megye gondozásában kiadott ötféle, háromnyelven megjelenő tematikus füzetek teljes képet adtak Bács-Kiskun megye kiránduló- és fürdőhelyeiről, látnivalóiról és idei programjairól.

A megyei standon kívül a nagyszínpadon is lehetőség nyílt bemutatkozni: szombaton a Tázlári asszonykórus népi dalcsokorral lépett fel, vasárnap pedig Csík János és a Mezzo teremtett kávéházi hangulatot a pavilonban.

Az együttműködésben résztvevő szervezetek:

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Bács-Kiskun Megyei Turisztikai és Marketing Nonprofit Kft.
Kecskeméti Vadaskert
Duna Borrégió Borút Egyesület

Az együttműködésben résztvevő települések:

Baja
Ballószög
Bócsa
Bugac
Felsőszentiván
Hajós
Császártöltés
Érsekhalma
Nemesnádudvar
Izsák
Jakabszállás
Kalocsa
Kiskőrös
Kiskunhalas
Kiskunfélegyháza
Kiskunmajsa
Lajosmizse
Soltvadkert
Tiszakécske
Duna-kör turisztikai attrakció a paksi PIP Nonprofit Kft. szervezésében

 

Kövessen minket a Facebookon is!