Helyi hírek 2014. szeptember 7. 11:00 Forrás: baon.hu

Késik a pálmonostori iskola felújítása

Késik a pálmonostori iskola felújítása
Az óvodások az iskolában, az iskolások pedig a művelődési házban eldugva kezdték meg az idei tanévet Pálmonsotorán, miközben a pályázaton elnyert támogatás egy éve megérkezett az önkormányzat számlájára – írta a baon.hu egyik olvasója.






Rádiné Gémes Ildikó polgármester elmondta, valóban az iskola két tantermében helyezték át ideiglenesen az óvodásokat. A két kis létszámú iskolai osztály pedig a művelődési házban kialakított tanteremben tanul. Az átmeneti állapot azonban még idén megoldódik.

- Az önkormányzat 30 millió forintot nyert az óvoda régi szárnyának felújítására, bővítésére. A beruházás tavasszal kezdődött volna, ám időközben az önkormányzat újabb 20 millió forintot nyert a konyha felújítására. Így, a szakemberek javaslatára célszerűbbnek láttuk, hogy a két fejlesztést „egy kalap alatt" valósítsuk meg, már csak azért is, mert a konyha és az óvoda egy épületben van. Ezért összevártuk az engedélyeket. Mivel a bürokrácia malmai lassan őrölnek, ez több hónapig is eltartott. A napokban kaptuk meg a jogerős építési engedélyeket, így szeptember közepén elkezdődhetnek a munkálatok - mondta a polgármester.
 

Kövessen minket a Facebookon is!